Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir?

Kalorifer Peteği Nasıl Temizlenir?

Kalorifer peteklerinin belirli aralıklarla düzenli olarak temizlenmesi evin çok daha iyi ısınmasını sağlamaktadır. Aksi halde kirlenen ve tıkanan peteklerden yeterli ısı sağlanamamakta, enerji israfı oluşmaktadır.

Kaloriferler özellikle kış aylarına girmeden önce ve kış bitiminde temizlenmelidir. Kalorifer peteği nasıl temizlenir? Kalorifer peteklerini temizlemek için çeşitli yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerin bir kısmı paralı iken bir kısmı evde hemen hemen herkesin halledebileceğiniz yöntemlerdir.

1-)Makine İle Temizleme

Kalorifer peteklerini temizlemek, içerisindeki kirli suyu atmak amacıyla geliştirilmiş makineler bulunmaktadır. Bu makineleri kullanarak kalorifer temizliğinizi sağlayabilirsiniz.

Bu makinelere sahip olan ve bu işi yapan iş yerleri mevcuttur. İsterseniz belirli ücret karşılığında bu işlemi yaptırabilirsiniz. Biraz pahalı olan bu işlem sizin zamandan ve emekten tasarruf etmenizi sağlayacaktır.

2-)El İle Temizlik

El ile temizlik evlerde birçok kişinin her kış mevsiminden önce ve sonra yaptığı bir yöntemdir. Burada önemli olan bu temizliğin düzenli olarak yapılmasıdır. Bu yöntemin olumsuz yanı kişinin diğer yönteme göre zaman ve emek harcamasıdır. Aşağıda anlatılan şekli ile kalorifer peteklerini temizlemeye çalışır iseniz çok daha kısa bir zamanda etkili sonuç elde edebilirsiniz.

Peteğin havasını alın

Kalorifer peteği temizliği aşamasında en sık yapılması unutulan işlemlerden bir tanesi peteğin havasının alınmasıdır. Havası alınmadığı takdirde peteğin tam olarak temizlenmesi mümkün değildir. Öncelikle kontrollü olarak peteğin havasını alınız. Bu işlemin ardından ikinci aşamaya geçin.

Petekteki kirli suyu boşaltın

Petek içerisindeki kirli suyu boşaltın bu işlem için yanınızda muhakkak bir kova bulundurun. Peteğin içerisindeki su normal renge gelene kadar boşaltma işlemini yapınız.

Peteğin tozunu alın

Peteğin tozunu almaktan kasıt, dış kısmında var olan tozlar değildir. Peteğin iç kısmına giren ve peteğin çalışması esnasında engel olan tozlardır. Bu işlem için peteğin üst kısmını çıkarabilirsiniz. Izgara kısmını çıkardıktan sonra peteğin iç kısmını süpürge ile süpürün ardından ızgarayı tekrar takarak kapatınız.

NOT: Kalorifer peteği temizliğinde peteğin temizliği kadar kombinin temizliği de büyük önem taşımaktadır. Burada ısı kaybının önlenmesi için kalorifer temizliğinin yapılmasının ardından muhakkak kombi temizliği de yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ