Kan Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkar?

Kan Lekesi Koltuktan Nasıl Çıkar?

Kan lekesi çıkarılması en zor olan lekelerden bir tanesidir. Kan içerisinde bulunan proteinlerden dolayı zamanla kırmızı renkten kahve rengine döner.

Kan lekesinin çıkarılması için kırmızı haldeyken müdahale etmek çok önemlidir. Kahverengi olmuş kan lekesinin çıkarılması neredeyse imkansıza yakındır. Böyle bir leke için profesyonel yardım almak gerekebilir.

Vücudumuzda meydana gelen bir yaralanma ya da kesin sonucunda ya da kadınlarda özellikle regl döneminde yoğun olarak meydana gelen kanama sonucunda otururken koltuğa kan bulaşması mümkündür. Evde uygulanacak birkaç püf nokta ile kan lekesinin koltuktan kolayca çıkarmak mümkün olabilmektedir.

1-)Su ve Tuz Kullanın

Bir su bardağı su içerisine iki çorba kaşığı su koyun. Bu karışımı tuz eriyinceye kadar iyice karıştırınız. Bu aşamadan sonra tuzlu su karışımını bir sprey şişeye koyun ve kan lekesinin olduğu bölgeye bol miktarda sıkın.

Tuzlu su karışımını sıktıktan sonra lekeyi yumuşak pamuklu bir bez ile siliniz. Ancak silme işlemini lekenin dışından içine doğru dairesel hareketler ile yapın. Bu sayede lekenin etrafa yayılmasını önlemiş olursunuz.

2-)Bulaşık Deterjanı ve Su Kullanın

1 su bardağı su içerisine bir çorba kaşığı bulaşık deterjanı koyunuz. Bulaşık deterjanının su içerisinde iyice karışmasını sağlayınız. Bu işlemden sonra bu karışımın içerisine bir temiz bez koyunuz. Bezi iyice ıslanmasını sağladıktan sonra hafifçe bezi sıkınız. Deterjan ile iyice ıslatılmış olan bu bez ile lekeyi güzelce siliniz. Lekenin dağılmasını önlemek amacıyla yine dışarıdan içeriye doğru dairesel hareketler ile temizleme işlemini yapınız.

Bu işlemi yaparken kan miktarına bağlı olarak da değişebilir, bu durumda birden fazla bez kullanmanız gerekli olabilir. Bu sebeple yanınızda muhakkak yedek temiz bez bulundurunuz.

3-)Hidrojen Peroksit

Kan lekesinin çıkarılması için kullanılacak bir diğer yöntem ise hidrojen peroksittir. Hidrojen peroksiti direk lekenin üzerine dökerek bir miktar bekleyip sonrasında bir bez yardımıyla silebilirsiniz. Ancak hidrojen peroksitin koltuk kumaşına zarar verebileceğini, koltuk kumaşının renginde bir değişime sebep olabileceğini unutmamanızı tavsiye ederiz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ