Karaciğerde Kalsifikasyon

Karaciğerde Kalsifikasyon

Vücutta kalsiyum tuzlarının birikmesi ve artması hali, tıbbi bir terim olan kalsifikasyon şeklinde ifade edilir. Gün içinde tüketilen besinlerden veya kullanılan ilaçların etkisi olarak, vücutta kalsiyum tuzları birikebilir. Vücutta kemik ve diş dışındaki bölgelerde biriken bu kalsiyum tuzu birikintileri, kalsifikasyon olarak tanımlanır. Dokuların kemikleşmesi olarak da açıklanır.

Karaciğerde Kalsifikasyon Ne Demek?

Normalde vücutta kalsiyum yalnızca diş ve kemik bölgelerinde birikmektedir. Kemik ve diş dışında dokularda kalsiyum birikmesi, depolanması yani dokuların kemikleşmesi durumu kalsifikasyon tıbbi terimi ile ifade edilir. Kalsiyum minerallerinin, karaciğer bölgesinde birikmesi ve depolanması halinde karaciğerde kalsifikasyon sonucu alınabilir. Yapılan tetkiklerin ardından alınan karaciğerde kalsifikasyon sonucunun uzman tarafından detaylı analiz edilmesi ve yorumlanması gerekmektedir. Kalsifikasyonun herhangi bir rahatsızlık ile uyumu söz konusu değilse, endişeye kapılacak bir şey yoktur.

Daha çok yaşlılık döneminde rastlanan kalsifikasyon, mineral birikmesi ve çökmesi durumuna göre distrofik ve metastatik tip olmak üzere iki grupta incelenir.

Distrofik Tip

Dokuların zarar görmesi ve hasar almasının ardından kalsiyum birikmesi durumudur.

Metastatik Tip

Karaciğerde kalsifikasyon, metastatik grubunda olabilir. Çeşitli sebeplerden kanda bulunan değerlerin artması ile beraber, kalsiyum çökelmesi oluşabilir. Daha çok akciğer hava kesecikleri ve mide duvarında bu tip kalsifikasyon görülmektedir.

Konuyla ilgili daha doğru ve detaylı bilgi için mutlaka uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ