Kararan Lavabo Nasıl Temizlenir?

Kararan Lavabo Nasıl Temizlenir?

Banyo ve mutfak gibi sürekli aktif olan alanlarda lavabolar ister istemez kirlenmekte, lekelenmekte ve kararmaktadır. Bu istenmeyen durumların en başında lavabonun kararması gelir. Lavabonun kararması durumuyla karşılaşıldığı zaman, kararan lavaboyu temizlemek oldukça meşakkatli bir hale gelmektedir. Bu durumda kullanılabilecek etkili ve pratik yöntemlerle birlikte kararan lavaboyu temizlemek oldukça kolaylaşır ve bu soruna etkili bir çözüm getirilmiş olur.

1-)Soda ve Karbonat

Kararan lavaboyu temizlerken soda ve karbonattan faydalanmak çok pratik bir yöntemdir. İlk olarak bir kabın içerisine iki şişe soda boşaltın. Sodaları boşalttıktan sonra 1 su bardağı karbonat kabın içindeki sodaya ilave edilmelidir. Karbonat ve soda iyice karıştırılmalıdır.

Oluşan bu karışım bulaşık süngeri veya bulaşık teli veya ikisininde yardımıyla lavabonun kararan bölgelerine uygulanmalıdır. Bulaşık süngeri veya bulaşık teli ile kararan kısımlar iyice ovulup temizlendikten sonra temizlenen kısımlar nemli ve temiz bir bez ile iyice silinmeli ve durulanmalıdır.

2-)Sirke

Kararan lavaboyu temizlemek için sirke kullanmak oldukça doğal ve bir o kadar da etkili bir yöntemdir. Öncelikle bir kabın içinde 1 su bardağı sirke ve yarım litre sıcak su karıştırılmalıdır. Oluşan karışıma isteğe bağlı olarak yarım çay bardağı limon suyu da eklenebilir. Daha sonra bulaşık süngeri, bulaşık teli veya temiz bir bez oluşan karışıma batırılarak kararan bölgeleri güzelce ovalayın. Bu işlemin ardından nemli ve temiz bir bez ile bir kez daha silin. Son olarak kuru bir bezle de silin.

3-)Diş Macunu

Kararan lavaboyu temizlemek için diş macunu kullanmak hem tasarruflu hem de pratik bir yöntemdir. Diş macunu tüplerinin dibinde kalan diş macunları genelde çöpe giderek ziyan olmaktadır. Bu yöntemle birlikte bir yandan diş macunu tüpünün içinde kalan diş macunu değerlendirilirken diğer yandan etkili ve kalıcı bir temizlik elde edilmiş olacaktır.

İlk olarak eski ama temiz bir diş fırçasının üzerine bir miktar diş macunu sıkılmalıdır. Daha sonra lavabonun kararan kısımları diş fırçası ile özenli bir şekilde fırçalanmalıdır.

Fırçalama işleminin ardından diş fırçası durulanarak, bu kez durulanmış ve macunsuz fırçayla kararan yerler bir kez daha fırçalanmalıdır. Bunun yanı sıra diş fırçasının üzerine bir miktar karbonat ekleyerek fırçalama işlemini tekrarlayabilirsiniz. Böylece daha etkili sonuçlar elde edebilirsiniz. Sonra temiz ve nemli bir bez ile lavabo güzelce silinmelidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ