Kararan Musluklar Nasıl Temizlenir?

Kararan Musluklar Nasıl Temizlenir?

Musluklar, banyolarda ve mutfaklarda temizliği en fazla zaman alan yerlerden bir tanesidir. Özellikle uzun süre temizlik işleminin yapılmaması ve su ile uzun süre temasta olmasından dolayı musluklar sık sık kararmaktadır. Muslukların temizlenme aşamalarından bir tanesi kararan muslukların parlatılmasıdır.

Kararan muslukların temizlenmesi için çeşitli alternatif yöntemler bulunmaktadır. Bu yöntemlerden herhangi birini kullanabilirsiniz. Yöntemi uygulama esnasında kötü bir sonuç ile karşılaşmak istemiyorsanız ya da etkili bir sonuç almak istiyorsanız muhakkak adımları iyice okuyunuz ve hiçbir adımı atlamadan uygulama yapınız.

1-)Limon ile Ovun

limon ile ovun

Limon, yüksek oranda doğal meyve asidi içermektedir. Meyve asitleri kararan muslukların temizlenmesinde, parlatılmasının sağlanmasında etkilidir. Burada yapmanız gereken bir limonu ortadan ikiye bölünüz. Böldüğünüz limonlar ile muslukların kararan kısımlarını ovun ve bir süre bu şekilde bekletin. En az 15 dakika bekletin. Bekleme süresinin ardından sıcak su ile ovarak muslukları yıkayın. Bu işlemin kısa sürede etki göstermesini istiyorsanız düzenli aralıklarda musluklarınızı ovunuz.

2-)Karbonat Kullanın

karbonat-kullanin

Karbonat, ev işlerinde kararan yerleri parlatmak için sıkça kullanılan bir maddedir. Kimyasal içermemesi eşyalarınıza verilecek zararları da en aza indirmektedir. Burada yapmanız gereken karbonatın içerisine az miktarda sıcak su koyun ve bulamaç haline getirin. Bulamaç haline gelen karbonatı musluğun kararan kısımlarına dikkatlice sürün ve an az yarım saat bekleyin. Bu bekleme süresinin ardından sıcak su ile muslukları yıkayın.

3-)Kimyasal Maddeler Kullanın

kimyasal maddeler kullanın

Piyasada birçok markanın pas sökücü, parlatıcı özellikte kimyasal ürünleri bulunmaktadır. Kararan musluklarınız yukarıdaki işlemleri yapmanıza rağmen temizlenmiyorsa son aşama olarak kimyasal kullanabilirsiniz.

NOT: Musluklarınızın kararmasını önlemek istiyorsanız su ile tamasını en aza indiriniz. Bunun için muslukları kullanımdan sonra sık sık bir peçete ya da bez yardımı ile kurulayınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ