Kararmış İmitasyon Kolye Nasıl Parlatılır?

Kararmış İmitasyon Kolye Nasıl Parlatılır?

Takılar neredeyse tüm kadınların kullandığı ve vazgeçemediği eşyalar arasında yer almaktadır. Her kadın farklı tür takı kullanmaktan hoşlansa da genel olarak takı kullanmayan kadın yok denebilecek kadar azdır. Takılar kadınlar için bu kadar önemli olduğu için her türdeki takının imitasyonu üretilmektedir. Farklı ekonomik düzeylerin bulunmasından kaynaklı olarak ve de çok sayı da takı alımının gerçekleştirilmesinden dolayı imitasyon takı kullanımı oldukça yaygın ve cazip bir durumdur.

İmitasyon takılar oldukça gerçekçi gözükseler de zamana ve kullanım şekline bağlı olarak belli bir süre sonra parlaklıklarını yitirerek kararırlar ya da renk değiştirirler. Takılar kendi içinde kolye, küpe, bileklik, bilezik, hal hal gibi alt başlıklara ayrılmaktadır. Ancak kadınlar tarafından en çok tercih edilen takı çeşidi kolyedir. İmitasyon kolyeler takı çeşitleri içinde kararmaların en sık karşılaşıldığı takı çeşididir. Kararmış olan imitasyon kolyeleri parlatmak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Oldukça kolay ve ekonomik olan bu yöntemler aynı zamanda oldukça da etkilidir.

Kararmış İmitasyon Kolyeler Nasıl Parlatılır?

1-)Tuz ve Karbonat Kullanarak

Tuz ve karbonat imitasyon kolyeleri parlatmak için uygulanabilecek pratik yöntemlerden birisidir. Bu yöntemi uygulamak için bir tencerenin içine alüminyum folyo serin ve üzerine 1 su bardağı kadar sıcak su dökün. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz tencerenizin içerisine 1 yemek kaşığı kadar tuz ilave edin ve hemen ardından yavaş yavaş 1 yemek kaşığı kadar da karbonat ekleyin.

Karbonatın yavaş yavaş eklenmesi oldukça önemlidir. Çünkü hızlı eklenmesi durumunda su kabararak taşacaktır. Hazırlamış olduğunuz karışımın içine imitasyon kolyelerinizi bırakın ve birkaç dakika kadar bekleyin. Yeterli süre geçtikten sonra kolyelerinizi çıkararak pamuklu bir bez ya da pamuk ile kolyelerinizi silin.

2-)Bulaşık Deterjanı Kullanarak

Bulaşık deterjanı kullanarak imitasyon kolye temizleme yöntemi kolyenize en az aşındıracak yöntemdir. Bunun nedeni bulaşık deterjanının asidik bir yapısı olmamasıdır. Bu yöntemi uygulamak için yumuşak kıllı bir diş fırçasının üzerine 1 damla bulaşık deterjanı damlatın ve ılık su ile ıslatın.

Daha sonra bu fırça ile imitasyon kolyenizi ovalayarak fırçalayın. Gerekli görmeniz durumunda tekrar bulaşık deterjanı ekleyebilirsiniz. Tüm yüzeyini fırçalamış olduğunuz kolyenizi iyice durulayın ve pamuklu kuru bir bez yardımı ile iyice kurulayın.

NOT: Kararmış imitasyon kolyeler için bu yöntemleri uygulamak etkili sonuçlar verse de bu kolyeleri belli aralıklar ile bu işlemlere tabi tutmak kolyelerin çok daha geç kararmasına ve ilk günkü parlaklığının çok daha uzun süre korunmasına yardımcı olmaktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ