Karides Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Karides Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Karides kabuklular sınıfında yer alan soğuk denizlerde yaşayan bir deniz canlısıdır. Çoğunlukla avrupa denizlerinde ve kuzey amerika kıyılarında yaşamaktadır. Bunun yanı sıra karideslerin boyu 5-6 cm’ye kadar uzayabilmektedir ve silindirik bir vücuda sahiptirler. Besin değeri açısından da zengin olan karidesler deniz ürünleri seven kişiler için oldukça lezzetli bir deniz canlısıdır. Ancak her damak tadına hitap edebilecek bir lezzete sahip değildir. Böyle olmasına karşın seveni de çok sevmektedir.

Bu durumda karidesin dondurucularda saklanması durumunu doğurmaktadır. Yılın her mevsiminde karides bulmak mümkün olmadığı için av mevsiminde bol miktarda temin ederek saklamak gerekir. Karidesi mevsiminden sonra da tüketebilmek için en etkili yöntem ise derin dondurucu yöntemidir. Bu yöntemler ile karides 3 aya kadar saklanabilmektedir.

Karides Dondurucuda Nasıl Saklanır?

1-)Ayıklayarak Saklama Yöntemi

Karidesi dondurucuda saklamak için uygulanabilecek yöntemlerden biri ayıklayarak saklama yöntemidir. Bunun için öncelikle karidesleri iyice yıkamak gerekir. Daha sonra kafa kısımlarını kopararak ayırın. Ayırma işleminin ardından her bir karidesi tek tek ayıklayarak temizleyin. Bu şekilde kafa ve kuyruk kısımlarından kurtulmuş olduğunuz karideslerin üzerine bol miktarda tuz dökün.

Karidesleri tuzladıktan sonra 1 saat kadar bekleyin. Bu şekilde karidesler tuzu emecektir ve bu şekilde daha diri kalmaları sağlanmış olacaktır. Tuzun eşit dağılması için karidesleri tuzladıktan sonra ovalayabilirsiniz. Tuzlama işlemi tamamlandıktan sonra porsiyonlar şeklinde karidesleri buzdolabı poşetlerine koyun. Ardından poşetlerin içindeki havayı alarak ağızlarını sıkıca bağlayın ve dondurucuya yerleştirin.

2-)Doğrudan Dondurma Yöntemi

Doğrudan dondurma yöntemi karidesleri saklamak için kullanılabilecek bir diğer yöntemdir. Bunun için herhangi bir ön işlem yapmanıza gerek yoktur. Bunun için karidesi kabukları ile birlikte hiç bir işlem yapmadan doğrudan porsiyonlara ayırmak gerekir. Ayırmış olduğunuz her porsiyonu ayrı ayrı buzdolabı poşetlerine koyarak poşetleri iyice vakumlayın. Bunun için daha kalın poşetlerde kullanabilirsiniz. Vakumlama işlemini tamamladıktan sonra karidesli poşetleri dondurucuya yerleştirerek bu yöntemi tamamlayabilirsiniz.

3-)Haşlama Yöntemi

Haşlama yöntemi karideslerin dondurucuda saklanması için oldukça etkili bir yöntemdir. Uygulaması da oldukça kolay olan bu yöntem için öncelikle karidesler yıkanmalı ve ardından dikkatlice ayıklanmalıdır. Ayıklanma işleminin ardından karidesler iyice yıkanarak tamamen yemeye uygun şekle getirilir.

Bu şekilde hazırlanmış olan karidesler yeterli büyüklükte bir tencerenin içine alınarak 2 dakika süre ile haşlanır ve ardından hemen tencereden alınır. Bir süre soğuması için bekleyin ve karidesler soğuduktan sonra porsiyonlar halinde poşetlere paylaştırın. Bu poşetlere vakumla işlemi uygulayın ve ardından da dondurucuya yerleştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ