Karın ve Sırt Bölgesinde Oluşan Sancının Sebebi

Karın ve Sırt Bölgesinde Oluşan Sancının Sebebi

Karın ve sırt bölgesinde hissedilebilen sancı/ağrı sorunu, “karın ve sırt bölgesinde oluşan sancı” şikayetine sebebiyet verebilmektedir. Sancı, hali hazırda kullanılan bir ilaçtan ya da bazı rahatsızlıklara bağlı olarak meydana gelebilir. Sancının tedavisi neden olan etkene göre değişiklik gösterdiğinden, uzmana başvurulması ve sancının nedeninin bir an önce saptanması gerekmektedir.

Karın ve Sırt Bölgesinde Oluşan Sancının Sebebi Nedir?

Karın ve sırt bölgesinde meydana gelebilen sancı, daha çok sinir sıkışmasının sonucu olarak baş göstermektedir. Yanlış oturuş/duruş pozisyonu veya uzun süreli hareketsizlik, sinir sıkışmasına yol açarak karın ve sırtta sancı şikayetine sebebiyet verebilmektedir. Sinir sıkışması dışında sancının bir çok nedeni olabilir.

Kas Çekilmesi

Kasların fazlaca zorlanması veya kas çekilmesi, karın ve sırt bölgesinde sancı sorununa sebebiyet verebilir.

Sinir Sıkışması

Sinir sıkışması sorunu vücudun çeşitli bölgelerinde meydana gelerek, sancı ve uyuşma hissiyatına yol açabilmektedir. Genellikle yanlış oturuş/duruş pozisyonunda kalan kişilerde daha fazla görülmektedir.

Çeşitli Rahatsızlıklar 

Sırt ve karın bölgesinde yakın organlardan herhangi birinde oluşabilecek sorun/rahatsızlık, karın ve sırt bölgesinde ağrı duyulmasına neden olabilir. Hissedilen sancı ciddi rahatsızlıkların belirtisi niteliğinde olabileceğinden, uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Kemik Hasarı

Kemiklerde çatlama, kırık veya herhangi bir zedelenmeden ötürü sancı hissi meydana gelebilir.

Mide veya Böbrek Üşütmesi

Soğuk kış günlerinde mide veya böbrek üşütmesinden kaynaklı sırt ve karın bölgesinde sancı sorunu baş gösterebilmektedir. Kış günlerinde bu sebepten, ağrı şikayetine sık rastlanmaktadır.

Şikayet basit sebeplerden kaynaklı olabileceği gibi ciddi sağlık sorunlarının habercisi olabilir. Bu yüzden doğru tetkik ve tedavi yöntemi için uzman doktora başvurulması gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ