Karında Hareketlilik Hissi

Karında Hareketlilik Hissi

Karnın iç bölgesinde hissedilen dalgalanma, karında hareketlilik hissi şeklinde ifade edilmektedir. Hissedilen hareketliliğe çoğu zaman karından gelen tuhaf sesler eşlik eder. Bu hareketlilik hissinin altında yatan bir çok neden olabilir. Hamilelik bekleyen kadınlarda, bu durum kimi zaman hamilelik göstergesi olarak değerlendirilir. Fakat karındaki her hareketlilik hissi, gebeliğe işaret etmez. Huzursuz bağırsak sendromu ve tüketilen besinler gibi pek çok etken şikayete sebebiyet verebilmektedir.

Karında Hareketlilik Hissi Neden Olur?

Huzursuz Bağırsak Sendromu 

Hassas bağırsak sendromu olarak da bilinen bu rahatsızlık, bağırsakların çalışmasını engelleyicidir. Karında hareketlilik hissi şikayeti hassas bağırsak sendromu rahatsızlığının habercisi olabilir. Aşırı stres ve endişe gibi psikolojik etkenler, HBS rahatsızlığının en bilindik nedenleridir.

Hamilelik

Hamilelik isteyen bir çok kadın, karındaki hareketlilik hissi durumunu gebeliğe yormaktadır. Fakat hissedilen her hareketlilik hissi, hamileliği işaret etmez. Şayet adet gecikmesi ile birlikte karında hareketlilik söz konusuysa, en yakın vakitte doğum kontrol testi uygulanması tavsiye edilir.

Tüketilen Gıdalar

Gün içerisinde son tüketim tarihi geçmiş veya bozuk gıdaların tüketilmesi gibi durumlar bağırsak rahatsızlıklarını tetikleyebilir. Aynı şekilde ishal veya kabızlık gibi rahatsızlıklarda da, bağırsakların çalışma düzeni bozulduğundan karında hareketlilik hissi şikayeti baş gösterebilmektedir. Bu yüzden dışarıda yemek yerken veya alışveriş yaparken dikkatli olunması gerekmektedir.

Karında hareketlilik hissi şikayetinin altında yatan bir çok neden olabilir. Rahatsızlığın tedavisi neden olan etkene göre değişkenlik gösterebileceğinden, doğru tanı ve tedavi yöntemi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ