Karından Sırta Vuran Ağrı

Karından Sırta Vuran Ağrı

Karın ağrısı her yaştan insanın sıklıkla yaşadığı bir rahatsızlıktır. Genellikle birçok sebepten kaynaklanmaktadır. Karın ağrıları genellikle;

  • Mide rahatsızlıklarından kaynaklı
  • Fazla gıda alımından kaynaklı
  • Enfeksiyon kaynaklı bir rahatsızlıktan
  • Gaz sıkışmasından kaynaklı olabilir.

Karın ağrıları genellikle akut seyretmektedir. Ağrı genellikle bir anda başlar ve kısa süre içerinde geçer. Aşırı dayanılmaz karın ağrılarında ağrı kesici kullanımı ağrının geçmesine yardımcı olabilmektedir. Kronik uzun vadede geçmeyen karın ağrılarının altında ciddi sebepler yatabilir. Bu tarz uzun süreli geçmeyen karın ağrılarında doktorunuza başvurunuz.

Karın ağrılarının en sık rastlanılan bir şeklide karından sırta vuran ağrıdır. Bu tarz ağrılar genellikle ani bir şekilde başlar ve kişinin yaşamsal faaliyetlerini ciddi boyutta etkiler.

Peki karından sırta vuran ağrının nedenleri nelerdir ? Karından sırta vuran ağrılar genellikle;

  • Peptik ülser, gastrit, gibi mide rahatsızlıklarından
  • Böbreklerde meydana gelen bazı sorunlardan
  • Üreme organlarında meydana gelen enfeksiyonlardan dolayı oluşabilmektedir.

Karından sırta vuran ağrının altında ani gelişen rahatsızlıklar da olabilir. Örneğin bazı kalp krizleri karından sırta vuran ağrı ile gelişmeye başlayabilir. Bu tarz karından sırta doğru vuran ağrılara nefes almakta zorluk eşlik ediyor ise acilen bir doktora başvurunuz.

Karın Ağrısı Sırta Vurur mu?

Karın ağrıları birçok faktöre bağlı olarak gelişebilir. Akut olabileceği gibi kronik uzun süreli karın ağrısı yaşamakta mümkündür. Genellikle karın ağrısının altında yatan sebep bulunup tedavi edildiğinde ağrı ortadan kalkar.

Karın ağrısı çoğu zaman vücudun farklı bölgelerinde de hissedilir. En genel olarak karın ağrısı sırt bölgesine vurabilir. Özellikle ciddi böbrek rahatsızlıklarında, safra kesesi tıkanıklıkları ve rahatsızlıklarında, mide rahatsızlıklarında karın ağrısına eşlik eden bir sırt ağrısı mevcuttur.

Karın ağrısı çoğu zaman önemsenmese de mutlaka uzun süren karın ağrılarında doktora gidilerek gerekli tetkikler yapılmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ