Karnımın Sol Alt Kaburgamın Altında Ağrı

Karnımın Sol Alt Kaburgamın Altında Ağrı

Sol kaburga altında ağrı şikayeti kimi zaman çok şiddetli hissedilebilmekte ve kişinin yaşamını olumsuz açıdan etkileyebilmektedir. Şiddetli hissedilen ağrılar, kişinin uykusuz geceler geçirmesine yol açabilmektedir. Sol kaburga altında hissedilebilen bu ağrılar genellikle “karnımın sol alt kaburgamın altında ağrı” şikayeti ile baş göstermektedir.

Mide ve yemek borusu, sol kaburga ile ilintili olduğundan kaburga ağrısının altında yatan neden bunlardan kaynaklı olabilir. Mide veya yemek borusu bölgesinde oluşabilecek sorunlar/rahatsızlıklar, dolaylı açıdan sol kaburgayı etkileyerek bu bölgede ağrı ve sancı hissiyatına neden olabilmektedir.

Sol alt kaburga ağrısı şeklinde dile getirilen problem, mide ve yemek borusu dışında kimi zaman kalp rahatsızlıklarının habercisi olabilmektedir. Kalp hastalıklarından kaynaklı kaburga altı ağrıları, boyun bölgesinde de şiddetli ve tekrarlayan ağrıya yol açabilmektedir. Ancak bunlar tek başına, kalp rahatsızlığı bulguları olarak değerlendirilemez. Teşhis ve tanı için uzman doktor kontrolü gerekmektedir.

Sol Kaburga Altında Ağrı Nedenleri Nelerdir?

Mide Rahatsızlıkları

Midenin, sol kaburga ile doğrudan bağlantısı olduğundan bahsetmiştik. Midedeki herhangi bir sorun veya rahatsızlık, sol kaburga altında ağrı sorununa yol açabilmektedir. Ağrının mideden kaynaklı olduğu düşünülüyorsa, mideyi rahatlatıcı ve hafifletici besinlerin tüketilmesinde fayda vardır.

Kaburga Kası Ağrıları

Kaburga kaslarındaki ağrılar, sol alt kaburgada ağrı var şikayetine neden olabilmektedir. Yanlış oturuş pozisyonu ve hareketsizlik gibi durumlardan ötürü kaburga kası ağrısı yani dolaylı olarak sol kaburga altında ağrı sorunu baş gösterebilmektedir. Bu sebepten oluşabilecek ağrıları önlemenin en sağlıklı ve kesin yolu; gün içinde düzenli spor ve egzersiz yapılmasıdır.

Kalp Rahatsızlıkları

Sol alt kaburgadaki ağrı, kaburgaların orta kısımlarında daha fazla hissediliyorsa kalp rahatsızlıklarından şüphelenilir. Kalp hastalıklarından kaynaklanan kaburga ağrılarıyla birlikte boyunda sızı ve ağrı gibi başka bir takım sorunlar da baş gösterir. Ağrıların altında yatan nedenin, kalp hastalıkları olabileceği düşünülüyorsa hiç vakit kaybetmeden uzman doktora başvurulmasında fayda vardır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ