Karnıyarık Buzlukta Nasıl Saklanır?

Karnıyarık Buzlukta Nasıl Saklanır?

Patlıcan ılık iklimlerde ve tropik iklimlerde yetişebilen bir bitki türüdür. Yetiştiği iklime göre tek yıllık ya da çok yıllık bir bitki olarak çeşitlilik gösterebilmektedir. Patlıcan ılık iklimlerde yetiştirildiği takdirde tek yıllık bir bitki olarak gelişimini sürdürmektedir. Bu nedenle her yer patlıcan ekimi gerçekleştirilmektedir. Ancak tropik iklimlerde yetişen patlıcanlar küçük bir ağaç gibi büyüyen çok yıllık bir bitki olarak gelişimini sürdürmektedir. Tropik iklimlerde çok yıllık bir bitki olmasından dolayı da doğru bakım koşullarında her yıl meyve vermektedir.

Patlıcan sebze olarak bilinse de bilimsel araştırmalar sonucunda meyve olduğunu kanıtlamıştır. Mutfaklarda da oldukça büyük bir yere sahip olan patlıcan birçok yemek ve salataların içerisinde kullanılabilir. Patlıcanlar yemek yapmak için kullanılacağında ise oldukça geniş bir seçenek yelpazesi bulunmaktadır. Ancak bu yemekler içinde ülkemizde en çok sevilenlerden birisi karnıyarık yemeğidir.

Karnıyarık yörelere göre yapım aşamaları ve şekilleri açısından farklılıklara sahip olan bir yemektir. Farklı yapım yolları olsa da karnıyarık oldukça çok sevilen bir yemektir. Bu nedenle de karnıyarık buzlukta saklanmak istenen bir besin olarak yer almaktadır. Buzlukta karnıyarık saklamak ise oldukça kolay bir işlemdir. Bunun için uygulanması gereken bazı adımlar bulunmaktadır.

Karnıyarık Buzlukta Nasıl Saklanır?

1-)Patlıcanların Hazırlanması

Karnıyarık yemeği yapmak için öncelikli olarak patlıcanların hazırlanması gerek. Bunun için önce buzluğa karnıyarık olarak kaldırmak istediğiniz tüm patlıcanları tezgahın üzerine çıkarın. Daha sonra tüm patlıcanları iyice yıkayarak alacalı olarak şerit şerit soyun. Aynı zamanda sap kısımlarını da ayırarak patlıcanların soyma işlemini tamamen bitirin.

Ardından sirkeli su karışımı hazırlayarak içine bir miktarda tuz ekleyin. Hazırlamış olduğunuz bu karışımın içine patlıcanları koyarak 5 dakika kadar bekleyin. Daha sonra fırın tepsisine yağlı kağıt sererek hazırladığınız patlıcanları kurulayarak tepsiye dizin. Bu işlemin ardından patlıcanların hazırlanma aşaması tamamlanmış olacaktır.

2-)Patlıcanların Pişirilmesi

Tepsiye dizilerek önceki aşamada hazırlanmış olan patlıcanlar fırına verilmeden önce üzerine sıvı yağ sürülür. Bu aşamada kullanacağınız yağ çeşidi tamamen sizin damak zevkinize göre değişmektedir. Ancak zeytinyağı kullanmak çok daha hafif bir lezzet elde etmenizi sağlayacaktır. Ayrıca diğer sıvı yağlara göre de patlıcana daha çok yakışması nedeni ile de genellikle zeytinyağ tercih edilmektedir.

Fırça yardımı ile sıvı yağı tepsiye dizmiş olduğunuz patlıcanların üzerine sürün ve tepsiyi fırına yerleştirin. Fırının derecesi ile ilgili iki farklı yol izleyebilirsiniz. Bunlardan birisi 180 derece fırında ortalama 50 dakika kadar patlıcanları pişirmek iken diğeri 250 derece fırında pişirmektir. Bu durum tamamen sizin damak zevkinize göre değişiklik göstermektedir. Önemli olan nokta patlıcanlar yumuşayana kadar pişirmenizdir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ