Kaşe Kaban Makinede Yıkanır mı?

Kaşe Kaban Makinede Yıkanır mı?

Kabanlar yaz aylarının sonlanıp kış aylarının yaklaşması ile birlikte vazgeçilmez kıyafetler arasında yer almaya başlamaktadır. Havaların soğuması ile birlikte sıklıkla kullanılmaya başlanan kabanların temizliği ise akıllarda ciddi bir soru işareti olmaktadır. Model açısından olduğu gibi kumaş cinsi açısından da kabanlar oldukça çeşitlilik göstermektedir. Bu nedenle de kabanların yıkama koşulları farklılık göstermektedir.

Her kumaş farklı özelliklere ve hassasiyete sahip olduğu için aynı sıcaklıkta ve aynı şekilde yıkanamamaktadır. Kaban kumaşları normal kıyafetlerden daha farklı olduğu için özel bir yıkama istemektedir. Her ne kadar birçok kaban kumaşı kuru temizleme ile temizlense de bu kumaşlardan bazılarını da evde çamaşır makinesi ile yıkamak mümkündür. Bu kumaşlardan bir tanesi de kaşe kumaştır. Bu nedenle kaşe kabanlar evde çamaşır makinesinde belli noktalara dikkat edilmesi durumunda rahatlıkla yıkanabilmektedir. Dikkat edilmesi gereken noktalarında başında ise suyun sıcaklığı sonrasında makinenin devri gelmektedir. Bunlara ek olarak kaşe kabanın makineye ne şekilde koyulduğu, kaban ile birlikte makineye atılan diğer eşyalar gibi noktalarda önem taşımaktadır.

Kaşe Kaban Yıkarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

1-)Makinenin Su Derecesi

Kaşe kumaşlar oldukça hassas kumaşlar arasında yer almaktadır. Bu nedenle yıkanma koşullarına özellikle de yıkama suyunun sıcaklığına çok dikkat etmek gerekmektedir. 30 dereceden daha fazla sıcaklıklarda kaşe kaban yıkamak kabanınızın bozulmasına neden olacaktır. Bu nedenle çamaşır makinesi için soğuk sayılabilecek derecede su ile kaşe kaban makinede rahatlıkla yıkanabilmektedir.

2-)Makinenin Sıkma Devri

Çamaşır makinelerinin sıkma devri narin kumaşlardan sentetik kumaşlara kadar her türlü kumaşı rahatlıkla yıkayabilmek adına oldukça geniş bir aralıkta bulunmaktadır. Makineye atılan çamaşırın cinsine göre farklı şekillerde ayarlanabilmektedir. Kaşe kaban gibi hassas kumaşlar ise elde yıkama ayarında yani 400 devirde sıktırılmalıdır. Eğer risk alabilecek durumdaysanız 800 deviri de deneyebilirsiniz. Ancak daha yüksek devirler mutlaka kabana zarar verecektir.

3-)Makineye Yerleştirme

Kaşe kumaş türü hassas kumaşlardan olduğu için dönme hareketi ile birlikte kumaşta halka arasında bitlenme olarak da bilinen tüylenmeler meydana gelebilmektedir. Bu durumu önleyebilmek adına en azından en az düzeye indirebilmek adına kaşe kabanınızı çamaşır filesi olarak rahatlıkla temin edebileceğiniz filelerin içerisine bol bir şekilde katlayarak koymanız oldukça fayda sağlayacaktır.

4-)Kaban ile Makineye Atılan Diğer Eşyalar

Kaşe kabanlar kumaşın yapısı gereği üzerine tüylerin yapışmasına uygun bir kumaş türüdür. Bu nedenle kaşe kabanlar yıkanırken oldukça dikkatli olunmalıdır. Aksi takdirde yıkama işlemi sırasında diğer kıyafetlerden çıkan tüyler kaşe kabana yapışabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ