Kasık ve Bacakta Ağrı

Kasık ve Bacakta Ağrı

Vücudun herhangi bir bölgesinde baş gösterebilen ağrılar, kasık ve bacakta da görülebilmektedir. Kasık ve bacakta oluşabilen ağrı sorunu, kişinin gündelik yaşamını olumsuz etkileyebilmektedir. Ağrının şiddetinin ne denli olduğu ve ağrının ne kadar süre aralıklarda hissedildiği gibi detaylar, tanı aşamasında oldukça faydalıdır.

Kasık ve bacakta ağrı şikayeti, genellikle üreme organındaki problemlere işaret etmektedir. İdrar yolu enfeksiyonu ve apandisit gibi rahatsızlıkların belirtisi veya sonucu olarak, kasık ve bacakta ağrı sorunu baş gösterebilmektedir. Doğru tanı ve teşhise yönelik tedavi yöntemi için uzman doktora başvurulması tavsiye edilir.

Kasık ve Bacak Ağrısı Neden Olur?

İdrar Yolu Enfeksiyonu

Mesane, böbrekler, üretra ve idrar kanalları gibi yapıların tümü idrar yolunu oluşturmaktadır. İdrar yolunda oluşabilecek enfeksiyon, kasıkta ağrı hissine sebebiyet verebilir. Kasık ve bel ağrısı, yüksek ateş, gün içinde çok sık idrara çıkma, idrarda yanma gibi durumlar idrar yolu enfeksiyonunun belirtilerindendir. İdrar yolu enfeksiyonu dışında başka enfeksiyonel rahatsızlıklar da, kasık ve bacakta ağrı sorununa yol açabilmektedir. Rahatsızlığın tedavisinde daha çok antibiyotik ilaçlar kullanılır.

Apandisit

Apandis bölgesinin iltihaplanması anlamına gelmektedir. Kasık ve bacak ağrısının en yaygın nedenlerinden biri; apandisit rahatsızlığıdır. Mide bulantısı, iştah kaybı, kasık ağrısı ve ağrılı idrara çıkma gibi durumlar apandisitin belirtileri arasındadır. Bu sebepten oluşan ağrı, çok şiddetli hissedilir ve kişi yürümekte zorluk yaşayabilir.

Sindirim Sistemi İltihabı

Sindirim sisteminde oluşabilecek iltihaplanma, karın ve kasık ağrısı şeklinde kendini belli edebilir. Genellikle karın-kasık ağrısı ve ishal ile birlikte görülmektedir. Tedavisinde uzmanlar tarafından vitamin ve antibiyotik ilaçlar önerilir. Doktor kontrolü dışında, bilinçsizce ilaç kullanımı kesinlikle önerilmez.

Kasık ve bacakta ağrı sorunu, bir çok ciddi sağlık sorununun habercisi niteliğinde olabileceğinden dikkatli olunması ve kesinlikle ihmal edilmemesi tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ