Kaşıntılı Yaralar

Kaşıntılı Yaralar

Kaşıntılı yaralar, yara bölgesinin enfeksiyon kaptığının bir göstergesi olabilir. Bu durumda kişi kesinlikle yara bölgesini kaşımamalıdır aksi halde durum daha kötü bir hal alır.

Kaşıntı eyleminden sonra oluşan yaralar ise birçok hastalığın habercisi olabilir. Bu tür bir rahatsızlık cilt yüzeyinde meydana gelen bir sorunun göstergesi olabilir.

Kaşıntı eyleminden sonra oluşan kırmızı leke şeklindeki yaralar akıllara mantar enfeksiyonunu getirmektedir. Bu rahatsızlık çok kısa süre içerisinde etraftaki dokuya yayılabilir ve kişi durmadan yaralı bölgeyi kaşımak ister.

Kaşıntılı yaralar aynı zamanda akıllara egzama rahatsızlığını da getirmektedir. Egzama bir nevi alerjik reaksiyondur. Kişinin özellikle el ve ayak bölgesinde görülen bu durum tedavi edilmez ise kişinin ciddi şekilde acı çekmesine sebep olur.

Bir anda kaşıntılı yara oluşumu akıllara zehirlenmeyi de getirir. Özellikle ilaçlardan kaynaklı oluşan zehirlenmelerde ürtiker ve deri döküntüsü sık sık görülmektedir. Yeni bir ilacı kullanmaya başlayan kişiler cilt yüzeyinde aşırı kaşınma hissediyor ve buna bağlı yara oluşumu gözleniyor ise acilen doktorunu bu konu hakkında bilgilendirmelidir.

Kaşıntılı Yaralar Tedavisi

Kaşıntılı yaraların düzgün bir şekilde tedavi edilmesi, geride leke bırakmaması için doğru teşhisin konulması çok önemlidir. Kişi teşhis doğrultusunda gerekli ilaçları kullanmaktadır.
Mantar enfeksiyonuna bağlı oluşan kaşıntılı yaralarda kişi kullandığı ilaçların yanında yaralı bölgeyi nemden korumalı, bu bölgenin temizliğine çok dikkat etmelidir.

Egzama kaynaklı oluşan yaraların geçmesinde kişi metal ve metal benzeri yüzeylere direk olarak temas etmekten kaçınmalıdır. Aynı zamanda yaralı bölgeler enfeksiyon kapmasın diye kişinin çoğu zaman eldiven kullanması tavsiye edilir.

Enfeksiyon kapan yaralarda kişi öncelikli olarak enfeksiyonun ortadan kalkması için genellikle uzmanlar tarafından ilaç tedavisi uygulanmaktadır.

Bu tarz şikayeti bir süredir devam eden kişilerin, sorunu ihmal etmemesi ve doğru tetkik-tedavi için bir an önce uzman doktora başvurması tavsiye edilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ