Kavanoz Etiketleri Nasıl Temizlenir?

Kavanoz Etiketleri Nasıl Temizlenir?

Kavanozlar mutfakların vazgeçilmez eşyalarından biridir. Birçok zaman mutfakta kurtarıcı rol üstlenirler. Bunun yanı sıra sağlık açısından da oldukça faydalı olan cam kavanozlar genellikle marketlerden alınan ürünlerin kabı olarak evlere gerer. Bu şekilde eve giren kavanozların üzerinde de sıkı sıkı yapıştırılmış etiketler bulunur. Bu etiketler kavanozlar makineye atıldığında parça parça çıkıp makineyi tıkayabileceği gibi elde yıkama ile de tam çıkmaz. Bu durum can sıkıcı olsa da basit birkaç yöntem ile bu etiketleri temizlemek mümkün. Bunun için saç kurutma makinesi, bulaşık deterjanı, sirke, kabartma tozu, sıvı yağ, cif ve margarin gerekmektedir.

1-)Saç Kurutma Makinesi

Saç kurutma makinesi en etkili ve pratik yöntemlerden biridir. Bunun için saç kurutma makinenizi en yüksek ayarında çalıştırarak temizlemek istediğiniz etiketin üzerine doğru tutun. Etiket iyice ısınıp yumuşayana kadar bekleyin. Daha sonrasında etiketi kolayca çıkarın.

2-)Bulaşık Deterjanı

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle etiketlerini çıkarmak istediğiniz kavanozlarınızın sığacağı büyüklükte bir kap çıkarın. Ardından bu kabın içine bir miktar bulaşık deterjanı dökerek kavanozları kabın içine koyun. Bu işlemleri yaparken bir yandan sıcak su hazırlayın. Daha sonra kaynar suyu kabın içine dökün. Su miktarının etiketleri geçecek seviyede olmasına dikkat edin. Bu şekilde 30 dakika kadar bekledikten sonra etiketleri kolayca çıkarabilirsiniz.

3-)Bulaşık Makinesi

Bulaşık makinenizin içine etiketin çıkarmak istediğiniz kavanozlarınızı yerleştirin. Daha sonra 70 derece gibi yüksek sıcaklıklı bir programda makineyi çalıştırın. Makine yıkama işlemini bitirip durulamaya geçtiğinde makineyi durdurup kavanozları çıkarın. Yüksek sıcaklığı maruz kalan etiketler yumuşacık olacak ve kolaylıkla çıkacaktır.

4-)Sirke

Sirke yöntemini kullanmak için bir pamuğun üzerine bir miktar sirke dökün ve etiketin üzerine koyun. Bu şekilde 10-15 dakika kadar bekleyin. Bu yöntemde pamuk yerine bez de kullanabilirsiniz. Yeterince bekledikten sonra etiketleri kolayca çıkarabilirsiniz.

5-)Mikrodalga Fırın

Kavanozlardaki etiketleri çıkarmak için en etkili yöntemlerden biri de mikrodalga fırındır. Bunun için kavanozlarınızı mikrodalgaya yerleştirin. Daha sonra 2 dakika boyunca mikrodalga fırını çalıştırarak etiketlerin ısınmasını sağlayın. Süre bittiğinde etiketleri kolayca çıkarabilirsiniz.

6-)Sıvı Yağ ve Kabartma Tozu

Bu yöntemi uygulamak için 1 tatlı kaşığı sıvı yağa 2 tatlı kaşığı kabartma tozu ekleyerek bir karışım hazırlayın. Karışımın miktarını temizleyeceğiniz etiket miktarına göre azaltıp çoğaltabilirsiniz. Kuru bir kağıt havluyu bu karışıma batırarak etiketleri ovalayın. 1-2 sefer tekrar etmeniz durumunda etiketler çıkacaktır.

7-)Cif ve Margarin

Etiketin üzerine margarin sürüp yarım saat kadar bekleyin. Ardından üzerine bir miktar cif dökerek mutfak teli ile ovalayın. Yeterince ovaladığınızda etiketlerden eser kalmadığını göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ