Kaz Tüyü Mont Nasıl Temizlenir?

Kaz Tüyü Mont Nasıl Temizlenir?

Kaz tüyü montlar içerideki ısıyı çok daha fazla hapsettiği, ısının çok daha uzun süre tutulmasını sağladığı için soğuk havalarda tercih edilebilecek bir mont türüdür.

Yumuşak yapıda olması rahat kullanımına bir artı olarak yer almaktadır. Kaz tüyü montların hoş görünümü ve sıcak tutması gibi güzel avantajlarının yanında ne yazık ki bazı dezavantajları da bulunmaktadır.

Kaz tüyü montlarda en sık karşılaşılan problemler montun temizlenmesi ile ilgili yaşanılan sıkıntılardır. Kaz tüyü montlar temizlenirken bazı püf noktalara dikkat edilmesi gerekmektedir.

Aşağıda kaz tüyü montların adım adım temizlenmesi anlatılmıştır. Adım adım takip ederek kaz tüyü montunuzu temizleyebilirsiniz.

Çıkan Tüyleri Temizleyin

Kaz tüyünden yapılan montlarda karşılaşılan sıkıntıların başında kaz tüylerin montun dikişli yerlerinden bir süre sonra çıkmaya başlamasıdır. Bu durum ne yazık ki çoğu montta meydana gelir. Burada yapılması gereken çıkan tüyleri çekmek yerine ufak bir makas ile kesmektir.

Çıkan tüyleri çekerek temizlemeye çalışırsanız tüylerin daha fazla çıktığını ve montunuzun hoş olmayan bir görüntü aldığını göreceksiniz.

Kaz tüyü montları temizleme aşamasında öncelikli olarak dışarı çıkan kaz tüylerini temizleyin. Bu aşamadan sonra ikinci adımı kolayca uygulayabilirsiniz.

Çamaşır Makinesi Kullanın

Kaz tüyü montunuzun üzerinde çamaşır makinesinde yıkama talimatları bulunmaktadır. Burada tek yapmanız gereken talimatlara uyarak kaz tüyü montunuzu yıkamanız.

Herhangi bir talimat belirtilmediği durumlarda 30 derecede ağartıcı deterjanlar olmadan yıkama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.

Kurutma İşlemi

Kaz tüyü montları evde yıkarken yaşanılan olumsuz durumların en başında montun kurutulma aşamasının göz ardı edilmesidir. Kendi halinde kurutulmaya bırakılır ise kaz tüyü mont topaklar halini alır.

Kurutma makinesine kaz tüyü montunuzu koyunuz ve içerisine bir adet ufak sıcağa karşı dirençli bir top koyunuz. Bu sayede kaz tüyünün topak olmasını engellersiniz.

Alternatif Yöntem

Kaz tüyü montu evde yıkadığınızda herhangi olumsuz bir sonuç ile karşılaşmak istemiyorsanız ve bu konuda kendinize pek fazla güvenmiyorsanız kaz tüyünden yapılan montunuzu temizletmek için kuru temizlemeyi tercih edebilirsiniz.

Mali açıdan biraz pahalı olan bu yöntem kısa zaman içeren durumlarda çok iyi bir alternatif olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ