Kaz Tüyü Yastık Nasıl Yıkanır?

Kaz Tüyü Yastık Nasıl Yıkanır?

Son yıllarda uyku problemlerinin çok daha sık yaşanılması uykuya dalışı, rahat bir uykuyu en fazla etkileyen unsurlardan biri olan yastığın da çeşitli şekillerde değiştirilmesini ve geliştirilmesini sağlamıştır. Öncelerde pamuk ve yün yastıklar çok daha yaygın olarak kullanılmasına rağmen günümüzde çok daha yumuşak, kolay şekil alabilen ve konforlu olmasından dolayı kaz tüyü yastıklar kullanılmaktadır.

Kaz tüyü yastıklar kişinin çok daha rahat bir uyku süresi geçirmesini sağlamaktadır. Aynı zamanda yıkama talimatları en kolay olan türlerden biridir. Kaz tüyü yastıkları yıkamak için öncelikle yastık üzerinde yazan talimatları okuyunuz. Açık ve anlaşılır talimatlarda talimatları takip ederek yastıklarınızı yıkayabilirsiniz.

Talimatların açık ve anlaşılır olmadığı ya da yeterli olmayan durumlarda aşağıda anlatılan adımları takip ederek kaz tüyü yastıklarınızı yıkayabilirsiniz. Kaz tüyü yastıklarınızın kolay ve pratik bir şekilde yıkanmasını istiyorsanız, aşağıdaki talimatları harfiyen yerine getiriniz.

1-)Kullanım Talimatını Okuyun

Kaz tüyü yastıkların kenarlarındaki etiket benzeri kısımlarda kullanım talimatları bulunmaktadır. Burada yazan talimatlara uygun bir sonraki adımı seçiniz. Çamaşır makinesinde yıkama işlemi olanlarda çamaşır makinesinde yıkama işlemini yapınız. Aksi takdirde bütün adımları elinizde yıkayarak gerçekleştiriniz.

2-)Yastığı Kılıfından Çıkarıp Kontrol Edin

Bu aşama çok sık gözden kaçırılmakta ve sonuç olarak büyük hasarlara sebep olmaktadır. Yapılması gereken ilk adım yastığı kılıfından çıkarıp iyice kontrol etmektir. En ufak bir dikiş açılması ya da sökük bulunması durumunda öncelikli olarak buraların kapatılması gerekmektedir. Aksi halde yıkama esnasında kaz tüyleri bu açıklıklardan hızla dışarı çıkar ve dağılır.

Kontrol işlemi sonrasından kaz tüyü yastığı ister çamaşır makinesinde isterseniz de elde uygun sıcaklıkta yıkayabilirsiniz.

3-)30-40 Derecede Yıkayın

Kaz tüyü yastıkların dokusunun bozulmasını engellemek, sertleşmesini engellemek amacıyla çok sıcak su uygulayarak yıkama yapmayınız. En fazla 30-40 derece sıcaklıkta yıkayınız. Çamaşır makinelerini hassas programını ayarlayarak yıkama işlemini gerçekleştiriniz.

4-)Az Deterjan Uygulayın

Normal yıkama esnasında konulan deterjan ölçüsünün yarısı kadar deterjan uygulayınız. Fazla miktarda uygulamak kaz tüyü yastığın dokusunun bozulmasına, arınma işlemlerinde problemler oluşmasına sebep olabilmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ