Kaz Tüyü Yelek Nasıl Yıkanır?

Kaz Tüyü Yelek Nasıl Yıkanır?

Kaz tüyü yelekler sıcak tutması ve spor şık duruşlarından dolayı son yıllarda çok sık kullanılmaya başlanılan ve hızla trend olan yelek türlerinden birisidir. Özellikle mevsim geçişleri olan ilkbahar ve sonbahar aylarında sıklıkla tercih edilmekte, çok farklı ve güzel kombinasyonlarda kullanılmaktadır.

Kaz tüyü yeleklerin bu kadar sık gündelik hayatta kullanılabiliyor olması bu yeleklerin sık sık batmasına da neden olmaktadır. Kaz tüyü yeleklerin yıkanması için aşağıda anlatılan basamakları uygulayabilirsiniz. Kesin ve etkili bir sonuç almak istiyorsanız, anlatılan adımları dikkatli bir şekilde okuyunuz ve tam olarak uygulayınız.

1-)Kullanım Talimatlarını Okuyun

Öncelikli olarak yapmanız gereken kullanım talimatlarını okumak. Kaz tüyü yeleklerin hangi koşullarda yıkanması gerektiği bu talimatlarda yazmaktadır. Her kaz tüyü farklı markalara ait olanlar özellikle farklı koşullarda yıkama işlemi içerebilmektedir.

Kullanım talimatları açık bir şekilde belirtilmeyen durumlarda aşağıda anlatılan aşamaları gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz.

Kullanım talimatında elde yıkama yazıyorsa, kesinlikle çamaşır makinesinde yıkamayınız. Bu durum kaz tüyünün yapısının bozulmasına, bu durumda yeleğin de yapısının bozulmasına neden olabilmektedir.

2-)Kısa Programda Yıkayın

Çamaşır makinesinde yıkama için uygun olan kaz tüyü montları çamaşır makinelerinin hassas ve kısa programlarını ayarlayarak yıkama işlemini yapınız. Bu durum uzun süreli yıkama sonucunda kaz tüylerinin sönmesini ve birbirine yapışmasını engelleyecektir.

Asla aşırı sıcak su ile yıkama işlemi yapılmamalıdır. Soğuk suda yıkamak, lekeli olan yeleklerde ise 30-40 derecede ılık suda yıkamak en ideal olan yıkama koşullarıdır.

3-)Kurutma

Kurutma makinelerinde kaz tüyü yelekleri kurutabilirsiniz. Ancak bu işlem esnasında asla tek başına kurutma makinesine atmayınız. Kurutma makinesinin en hafif programını ayarlayınız ve içerisine sıcaklıktan etkilenmeyecek örneğin bir beyzbol topu koyunuz ve bu şekilde kurutunuz.

Beyzbol topu sayesinde kaz tüyü yelekleriniz sönük bir şekilde değil kabararak kuruyacaktır.
Kurutma makinesinin olmadığı durumlarda kaz tüyü yeleği bir havlu üzerine sererek havadar bir yerde yavaş bir şekilde kurutabilirsiniz. Bu işlem esnasında kaz tüyünün yapışmaması için belirli aralıklarda yeleği silkmek faydalı olacaktır.

NOT: Yukarıdaki aşamaları yapmak istemiyorsanız ya da risk alacağınızı düşünüyorsanız, yeleğinize hiç zarar gelmemesi ve hızla temizletmek için kuru temizlemeden yararlanabilirsiniz. Kuru temizleme işlemleri biraz daha masraflı olduğu için bu tercih tamamen size kalmış durumdadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ