Kazaktan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Kazaktan Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje sürülmesinin ardından bir süre kuruması için ojeye vakit tanımak gerekmektedir. Bu sürenin kısa tutulması durumunda oje kurumadığından dolayı etrafa değince bulaşabilir. Bulaştığı yerde kuruyup leke oluşturabilir.

Oje kurumadan giyinme esnasında oje kıyafetlere sürünebilir ve özellikle kazak gibi yünlü kıyafetlere yapışarak leke oluşumu meydana gelebilir.

Kazağa bulaşan oje lekesini kazağa zarar vermeden çıkarmak için aşağıda adım adım yapmanız gerekenler anlatılmaktadır. Bu adımları dikkatlice okuyup takip ediniz. Etkili bir çözüm için adımları atlamadan yerine getiriniz.

1-)Ojenin Kurumasını Bekleyin

Yapılan hatalardan en sık olanı ojenin kazağa bulaşması durumunda hiç zaman kaybetmeden çıkarmaya çalışmaktır. Bu esnada oje kurumadığı için çıkarma esnasında etrafa yayılır ve leke daha da büyük bir hal alabilir.

Ojenin kuruması için bir süre bekletilmelidir. Kuruma işlemini hızlandırmak için kazağın oje dökülen kısmını soğuk suyu altında bir süre bekletmek işe yarayabilir.

2-)Aseton Kullanın

Aseton; oje çıkarıcı kimyasal olarak piyasada en çok bulunan, en çok kullanılan ve en iyi sonuçları veren maddedir. Kazakta bulunan oje lekesini çıkarmak için ojeli kısma bol miktarda aseton dökünüz ardından bu bölgeyi bir pamuklu bez ile silebilirsiniz ya da yıkayabilirsiniz.

Aseton dökmeden önce kazağın küçük ve görünmeyen bir kısmında deneme işlemi yapınız. Asetonun zarar vermesi durumunda ojeyi çıkarmak için alternatif bir yöntem kullanınız. Genellikle zarar vermeyen asetonu rahatlıkla ojeyi çıkarmak için kullanabilirsiniz.

3-)Kumaş Boya Kullanın

Bazı durumlarda dökülen ojenin miktarına ve kazağın yapısına bağlı olarak derinlemesine işlemiş oje çıkmaz ya da büyük çoğunluğu çıkar. Ancak geride kumaşta iz bırakır.

Geride kalan bu lekeyi yok etmek amacıyla kazak ile aynı renge sahip olan bir kumaş boyasını kullanabilirsiniz. Bu yöntem bir nevi ojenin oluşturduğu lekeli bölgeyi kamufle etmek üzerine geliştirilmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ