Kazaktan Ruj Lekesi Nasıl Çıkar?

Kazaktan Ruj Lekesi Nasıl Çıkar?

Kadınlar için en önemli makyaj malzemelerinden biri rujdur. Yaz kış birçok kadın ruj sürmeden makyajını tamamlayamaz. Özellikle kış aylarında kazak gibi kalın giysiler giyildiği için makyaj malzemelerinin özellikle de rujların kıyafetlere bulaşma ihtimali artmaktadır.

Farklı sebeplerden dolayı kazağınıza ruj bulaşabilir. Ancak telaş yapmaya gerek yoktur. Kolay bir şekilde uygulanabilecek birkaç yöntem ile kazağınıza bulaşan ruj lekesini çıkarmak mümkündür. Bunun için gereken malzemeler ise aseton, bulaşık deterjanı, saç spreyi, eter, beyaz sabun, oksijenli su, çamaşır deterjanıdır.

1-)Aseton ve Bulaşık Deterjanı

Öncelikle fazla miktarda bulaşan rujlar için fazlalık kısmı plastik bir kart yardımıyla alın. Ardından bir parça pamuğa aseton dökün ve asetonlu pamuk ile ruj lekesinin üzerine tampon yapın. Bu işlemi uygularken asetonla birlikte lekenin kazağın diğer tarafına geçmemesi için lekenin altına kağıt havlu koyun.

Ruj lekesi tamamen çıkmadan pamuk ruj olabilir. Bu durumda pamuğu yenileyerek tampon işlemini tekrarlayın. Sonrasında temiz bir bezi ıslatın ve üzerine birkaç damla bulaşık deterjanı dökerek köpürtün. Köpüklü bez ile lekenin üzerini dağıtmadan dikkatlice silin. İyice duruladıktan sonra lekenin geçtiğini göreceksiniz.

2-)Saç Spreyi

Öncelikle ruj lekesi olan bölgenin altına bir havlu ya da kağıt havlu koyun. Sonra lekenin üzerine bol miktarda saç spreyi sıkın ve bu şekilde 15 dakika bekleyin. Yeterince bekledikten sonra lekenin üzerine bir bez yardımı ile tampon uygulayın. Bu şekilde bez lekeyi emecek ve lekenin çıktığını göreceksiniz.

3-)Eter ve Beyaz Sabun

Eter etkili bir çözücü olduğu için ruj lekesini çıkarmak için etkili yöntemlerden biridir. Bunun için öncelikle lekenin altına bir parça kağıt havlu koyun. Sonrasında eter döktüğünüz pamuk yardımı ile lekenin üzerine tampon hareketler yaparak uygulamaya başlayın. Ardından sıcak suyun altında beyaz sabun ile yıkadığınız da lekeden eser kalmadığını göreceksiniz.

4-)Oksijenli Su

Hem etkili hem de pratik olan yöntemlerden biri oksijenli sudur.Bunun için bir parça pamuğa oksijenli su dökün ve bu pamuk ile lekeyi dağıtmadan dikkatlice silin. Bu şekilde kazağınızdaki ruj lekesini çıkarabilirsiniz.

5-)Çamaşır Deterjanı

Çamaşır deterjanı ile leke çıkarmak için lekeli bölgeyi ıslatın. Ardından bir miktar çamaşır deterjanı koyun ve en az 40 dk bekleyin. Sonrasında çitileyerek yıkayın. Lekenin geçtiğini göreceksiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ