Kedi İdrar Kokusu Nasıl Giderilir?

Kedi İdrar Kokusu Nasıl Giderilir?

Sevimli minik dostlarımız olan hayvanlara evlerde bakmak fazlasıyla keyiflidir. Özellikle de sevimlilikleri ile akla gelen ilk hayvanlar kedilerdir. Birçok hayvana oranla da evlerde en rahat bakılabilen hayvanlardandır kediler. Ancak evde bir evcil hayvan beslemenin belli zorlukları ve sorumlulukları vardır. Kedi gibi kafes hayvanı olmayan hayvanların tuvalet eğitimi fazlası ile önemlidir. Çünkü iyi bir tuvalet eğitimi verilemez ise evin farklı noktalarına tuvaletlerini yapabilirler.

Bu durum da istenmeyen durumların yaşanmasına neden olur. Aynı şekilde tuvalet eğitimini verirken de bu gibi durumlar yaşanabilir. Ancak bu durumlarda endişelenmemek gerekir. Temizlense dahi kokusunun geçmediği algısı toplumda yer etmiş olsa da kolaylıkla uygulanabilecek birkaç yöntem ile kedi idrar kokusundan kalıcı olarak kurtulmak mümkündür. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise bir üzüm sirkesi, kağıt havlu, bol miktarda su, amonyak içermeyen yüzey temizleyici, karbonat, bulaşık deterjanı, bez, soda ve kabartma tozu gerekli.

1-)Sirke ve Bulaşık Deterjanı

Öncelikle idrarın yayılmaması için idrar fazlasını kağıt havlu ile silin. Bu şekilde temizledikten sonra idrarlı bölgeyi amonyak içermeyen yüzey temizleyici ile silin. Bu noktada amonyak içermeyen yüzey temizleyici olmasına dikkat edin. Bu şekilde iyice temizledikten sonra kokunun yoğunluğuna göre amonyak içermeyen yüzey temizleyici ya da bulaşık deterjanını bire bir oranda üzüm sirkesi ve su karışımının içine ekleyerek tekrar silin. Ardından da temiz su ile tekrar silin. Bu şekilde yüzeyde kalan deterjan fazlalıklarını almış olacaksınız. Durulama suyuna da üzüm sirkesi ekleyebilirsiniz. Bu noktada sirkenin üzüm sirkesi olması oldukça önemli çünkü diğer sirke çeşitlerine oranla çok daha etkili ve kesin bir çözüm sağlar.

2-)Karbonat, Kabartma Tozu ve Soda

Bu yöntemi uygularken öncellikle idrar fazlasını kağıt havlu ile silin. Uygun bir yüzey temizleyici veya bulaşık deterjanı ile bu bölgenin temizlenmesini sağlayın. Temizlerken ovalamamaya özen gösterin çünkü ovalama işlemi bölgenin genişlemesine neden olur. Daha sonra idrar olan bölgenin üzerini kaplayacak şekilde karbonat ya da kabartma tozu dökün. Bu şekilde en az 10 dakika bekleyin. Bekleme süresi kokunun yoğunluğuna ve zeminde kalma süresine göre farklılık gösterebilir. Bekleme işleminin ardından temiz su ile silin ve sodalı bir bez ya da sünger koyarak 10 dakika bekleyin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ