Kestane Kabukları Nasıl Kolay Soyulur?

Kestane Kabukları Nasıl Kolay Soyulur?

Kış aylarının vazgeçilmez lezzetlerinden olan kestane tatlı, yemek ve sade tüketimi ile günlük hayatımızda her alanda kullanabileceğimiz bir besindir. Diğer kuruyemişlere göre daha az kalori içeriği ile tercih edilmesi gereken bir besin olan kestane aynı zamanda kaliteli bitkisel yağ içeriği ve yüksek protein içeriği ile de sağlığa faydalıdır. Zengin lif içeriği ile bağırsak hareketlerini hızlandıran kestane zengin nişasta içeriğinin yanında bolca vitamin ve mineral de içermektedir. Doymamış yağ içeriği ile nörolojik rahatsızlıklar iyi gelen kestane tam bir c vitamini ve B9 vitamini kaynağıdır. Kan basıncını düşürüp, kemik sağlığına iyi gelir, kardiyovasküler hastalıklarda iyileştirici etkisi vardır.

Kış aylarında tüketimi ile bağışıklık sistemimizi destekleyecek olan kestane haşlanarak, kavrularak ve fırında pişirilerek tüketilebilmektedir.

Kestane Kabukları Nasıl Soyulur?

  • Kestane soyma işleminin kolaylaşması için pişirecek olduğunuz miktarda kestaneyi bıçak ile çiziniz. Kavurma işlemini yapacağınız tavaya bir miktar yağ ekleyiniz. Yağ kızdıktan sonra bıçakla çizmiş olduğunuz kestaneleri tavaya diziniz. Dizdikten sonra 10 dakika kadar önlü arkalı pişirdiğiniz kestanelerinizi kolaylıkla soyup tüketebilirsiniz.
  • Pişirme yöntemi olarak kestaneleri haşlamayı tercih ettiyseniz haşlamadan önce kestaneleri bir bıçak yardımı ile çiziniz. Bir miktar suyu tencereye koyup üzerine kestaneleri ekleyiniz. Kestaneler iyice haşlandıktan sonra ocaktan alınız. Soğuk su ile duruladıktan sonra kestanelerinizi kolaylıkla soyup tüketebilirsiniz.
  • Kolay kestane soymak için verilebilecek başka bir öneri ise kestaneleri pişirmeden bir saat önce tepesinden aşağı doğru bir bıçak yardımı ile kesiniz. Kesik attığınız kestaneleri bir saat kadar soğuk suda bekletiniz. Soğuk suda beklettiğiniz kestanelerin kabuklarını kolaylıkla soyduktan sonra istediğiniz pişirme yöntemini uygulayabilirsiniz.
  • Yemeklere koyabileceğiniz nitelikteki kestaneler için kestanenin her iki tarafına da artı şeklinde çizikler atınız. Kestanenin yarısına gelecek dolulukta bir tavada yağ ısıtınız. Yağ ısındıktan sonra kestaneleri ekleyiniz en az 8 dakika, en fazla 13 dakika olmak koşuluyla kestaneleri önlü arkalı pişiriniz. Bir kevgir ya da maşa yardımı ile kestanelerinizi yağdan çıkartınız. Eliniz yanmayacak ısıya gelen kestaneleri hemen soyarsanız işiniz kolaylaşacaktır. Bu şekilde pişirmiş olduğunuz kestaneleri pilavlara, yemeklere iç rahatlığı ile ilave edebilirsiniz.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ