Keten Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Keten Ayakkabı Nasıl Temizlenir?

Keten ayakkabılar sıcak havalarda en çok tercih edilen ayakkabı türüdür. Özellikle çok sıcak olan yaz aylarının vazgeçilmez ayakkabısıdır. Çünkü keten ayakkabılar keten kumaşının yapısından dolayı deliklidir yani diğer kapalı ayakkabılara nazaran daha çok hava alır. Böylece ayak terlemesini azaltmış olur. Aynı nedenden dolayı da haliyle rüzgarlı yağmurlu günlerde hiç kullanışlı olmaz. Her ne kadar sıcak havalarda kullanılsalar da kirlenirler. Genelde tozlanırlar ancak büyük lekelere, kirlere de maruz kalabilirler. Ayakkabıların kirlenme şekillerine göre temizlik yöntemleri de farklılık gösterir. En pratik yöntemlerle temizlemek için biraz sakız, 1 tane diş fırçası, 1 tane bez, biraz arap sabunu, biraz diş macunu, biraz da çamaşır deterjanı ve bir miktar karbonat gerekli.

1-)Tozlanan Ayakkabı Temizliği

Tozlanan ayakkabılarınız yumuşak kıllı ayakkabı fırçası ile fırçalayarak tozlarından arındırın. Ardından ıslak veya nemli bir bez yardımı ile silerek temizleyebilirsiniz.

2-)Lekeli Ayakkabı Temizliği

Lekelenen ayakkabıları temizlemek için ilk adımdaki gibi fırçalayın. Bir bez yardımı ile ovalayarak dairesel hareketlerle silin. Ancak buradaki bez sabunlu olmalı. Sabun olarak çamaşır deterjanı, bulaşık deterjanı, arap sabunu veya normal bir sabun kullanılabilir. Silme işlemi tamamlandığında çiğneyerek biraz yumuşattığınız sakız lekelerin üzerine yapıştırılır ve çekilir. Bu sayede lekelerin sakıza yapışması ve ayakkabıların temizlenmesi sağlanmış olur.

3-)Ayakkabının Taban Temizliği

Sık sık bakımı yapılan fazla kirlenmeyen ayakkabılar için ıslak bir bezle silmek çözüm olabilir. Sık sık temizlenmeyen, inatçı lekeleri olan plastik tabanlı ayakkabıları arap sabunu ve su karışımı ile ıslatılmış bez yardımı ile silmek çözüm olur. Arap sabunu yoksa bunun yerine diş macunu kullanarak diş macunu ile de temizleyebilirsiniz.

4-)Genel Temizlik

Daha kısa bir yöntem olarak ayakkabılarınızı çamaşır makinesinde yıkayabilirsiniz. Ancak burada dikkat etmeniz gereken noktalar var. Makinenin ne çok dolu ne de boş olmaması gerekli. Benzer renk ayakkabı veya çamaşırlarla birlikte atılmalı. Bunlar formunun bozulmaması için önemli detaylar. Renk atması, dikiş açılması ve çekme yapmaması için de düşük sıcaklıkta ya da soğuk suda az deterjanla ve az yumuşatıcı kullanılarak yıkayın. Makinede yıkamak istemeyenler, bir miktar karbonat ve sıvı çamaşır deterjanlı ılık suyla elde yıkayın. Tüm deterjandan arınana kadar durulayın. Doğrudan güneşe maruz bırakmadan kurutun.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ