Kiraz Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Kiraz Derin Dondurucuda Nasıl Saklanır?

Kiraz meyvesi yaz aylarının gelmesi ile olgunlaşma sürecini tamamlayan bir meyve türüdür. Oldukça lezzetli olan kiraz meyvesi yaz aylarının vazgeçilmez meyvelerinden biri olarak mutfaklarda yer alır. Lezzetli olmasının yanı sıra tane tane olması da kirazın tercih edilme nedenlerinden biridir. Yemesi pratik ve kolay olan oldukça lezzetli kiraz meyvesini kış aylarında bulmak mümkün olmadığı için yıl boyu tüketebilmek için saklamak gerekir.

Ancak doğru yöntemler kullanmadan saklanan kiraz meyvesi kolaylıkla bozulabilir. Bu nedenle saklanma koşulları ve yöntemleri oldukça önemlidir. Kiraz meyvesini derin dondurucuda saklamak en ideal yöntemdir. Bu şekilde kirazları 10-12 ay kadar saklamak mümkün olur. Kirazları derin dondurucuda saklamak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Kiraz Dondurucuda Nasıl Muhafaza Edilir?

1-)Doğrudan Saklama Yöntemi

Kirazları herhangi bir işleme tabii tutmadan derin dondurucuda saklamak mümkündür. Bunun için yapmanız gereken tek şey kirazları iyice yıkamaktır. Özenle seçerek aldığınız kirazları yıkadıktan sonra kuruması için bir süre bekleyin. Kuruyan kirazları buzdolabı poşetlerine doldurarak derin donducuda saklayabilirsiniz.

2-)Bekleterek Saklama Yöntemi

Bekleterek saklama yöntemi doğrudan saklama yöntemine çok yakın bir yöntemdir. Ancak bu yöntem doğrudan saklama yöntemine göre daha iyi sonuç vermektedir. Bunun nedeni ise kiraz meyvesinin yumuşak dokulu bir meyve olmasıdır. Doğrudan derin dondurucuya koyulan kirazlarda ezilmeler meydana gelebilir. Bu yöntemi uygulayarak bu durumun oluşması engellenir.

Bunun için öncelikle kirazları saplarının kopmamasına özen göstermek iyice yıkayın. Daha sonra bir tepsi üzerine kirazları birbirlerine değmeyecek şekilde tek tek dizin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz tepsiyi derin dondurucuya koyarak birkaç saat bekleyin. Bu şekilde kirazlar bir miktar sertleşecek ve birbirlerine yapışıp birbirlerini ezme ihtimalleri ortadan kalkacaktır. Sertleşmiş olan kirazları kullanacağız yere göre uygun porsiyonlara ayırarak buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Bu şekilde derin dondurucuya koyarak yıl boyu saklayabilirsiniz.

3-)Şeker ve Su ile Saklama Yöntemi

Bu yöntemi uygulamak için öncelikle kirazları iyice yıkayın. Ardından kağıt havlu ile kurulayın ve derin dondurucuya koymak için uygun bir kaba kirazları yerleştirin. Daha sonra 1 su bardağı suya 4 yemek kaşığı şeker ekleyerek bir karışım hazırlayın. Bu karışımı kiraz miktarına göre aynı oranlarda arttırıp azaltabilirsiniz. Hazırladığınız karışımı kirazların üzerine dökün. Son olarak kirazların kararmaması için kabın üzerine bir miktar askorbik asit ekleyin ve derin dondurucuya kaldırın.

NOT: Derin dondurucuda saklamak istediğiniz kirazları uzun süre muhafaza edebilmek için dolgun ve lekesiz kirazlar tercih edin. Napolyon kirazı olarak bilinen dolgun kirazlar derin dondurucuda saklamak için en ideal kiraz türüdür. Kirazların saplarını ayırmamak daha uzun süre saklamanıza neden olur. Aynı şekilde kirazların daha taze kalması için de önemli bir noktadır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ