Kireç Lekesi Arabadan Nasıl Çıkar?

Kireç Lekesi Arabadan Nasıl Çıkar?

Arabalar ucuz eşyalardan biri olmadığı için diğer eşyalardan daha değerlidir. Ayrıca sağlık açısından da araba temizliği ve bakımı oldukça önemlidir. Çünkü araçlar doğru şekillerde temizlenmediği takdirde bazı sağlık problemlerine neden olabilir. Bunun yanı sıra bakımının düzenli yapılmaması da aynı şekilde sağlık sorunlarına neden olabileceği gibi kaza riskini de arttıracak bir unsurdur.

Bu nedenle araç bakımı ve temizliği oldukça önemlidir. Araç temizliği için kullanılan suyun içeriği de oldukça önemlidir. Çünkü her yerde suların sertlik oranları, asitlik oranları ve kireç miktarları gibi özellikleri farklılık gösterir. Eğer arabanız kireç miktarı yüksek olan bir su ile yıkanmış ise aracınızın üzerinde lekelenmeler meydana gelebilir.

Temiz bir bez yardımı ile bu lekeleri silerek çıkarabilirsiniz. Ancak bu oldukça zahmetli bir işlemdir. Bu nedenle arabanızda oluşan kireç lekesini çıkarmak için kullanabileceğiniz basit birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise araba şampuanı ve elma sirke gerekmektedir.

Arabadan Kireç Lekesi Nasıl Çıkar?

1-)Araba Şampuanı

 

Kireç lekelerini çıkarmak için kullanılabilecek en etkili ve pratik yöntem araba şampuanı kullanmaktır. Uygulaması oldukça basit olan bu yöntem için öncelikle bir araba şampuanı edinin. Şampuanın kalitesi ne kadar yüksek olursa alacağınız sonuçta o kadar etkili olacaktır. Araba yıkama şampuanını temin ettikten sonra aracınızı bu şampuan ile kutunun üzerindeki talimatlara dikkat ederek arabanızı özenle yıkayın. Aracınız kuruduğunda kireç lekelerinin tamamen geçtiğini göreceksiniz. Böylece fazladan zaman harcamadan kireç lekesi sorunundan kurtulmuş olacaksınız.

2-)Elma Sirkesi

Elma sirkesi kullanarak arabanızda oluşan kireç lekelerini çıkarmanız mümkündür. Ancak sirke asitli bir yapıya sahip olduğu için bu işlemi uygularken her zamankinden daha dikkatli ve özenli olmanız gerekir.

Aksi takdirde aracınıza kalıcı zararlar verme ihtimaliniz bulunmaktadır. Elma sirkesinin diğer sirke çeşitlerine göre asitlik oranı çok daha düşüktür. Bu nedenle elma sirkesi kullanmak daha doğru olacaktır. Çünkü sirke asitli yapısı nedeni ile araçların boyasına telafisi olmayacak şekilde zarar verebilir. Bu durum göz önünde bulundurularak da bu yöntem sadece araç camlarında uygulanmalıdır. Bu yöntemi uygulamak için de elma sirkesi ile bir miktar suyu karıştırın. Daha sonra yumuşak ve temiz bir bez yardımı ile sadece cam yüzeylere değdiğinden emin olarak dikkatlice temizleyin.

NOT: Sirke, asit oranı açısından oldukça yoğun bir madde olduğu için kireç lekesi olan aracınızı temizlerken sadece cam yüzeylerde kullanın. Aracın diğer bölgeleri ile temas etmesi durumunda sirke aracınıza zarar verebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ