Kırmızı Biber Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kırmızı Biber Buzlukta Nasıl Saklanır?

Kırmızı biber sevilerek tüketilen sebze olarak bilinen bir meyvedir. Bunun nedeni ise bilimsel araştırmalar sonucu çekirdekli yapıya sahip olan tüm besinlerin sebze grubunda yer alıyor olmasıdır. Genellikle sebze olarak bilinen biber aslında bir meyvedir. Kırmızı ve yeşil olmak üzere iki temel renkte bulunsa da farklı renkleri de bulunmaktadır. Bir tür biber çeşidi olan kırmızı biber bir diğer adıyla kapya biber oldukça lezzetli bir besindir. Bu nedenle mutfaklarda sıklıkla kullanılmaktadır.

Kullanım alanı açısından da oldukça geniş bir kullanım alanına sahip olan kırmızı biberin en çok kullanıldığı alanlar ise kahvaltılar ve salatalardır. Ancak bunlara ek olarak çeşitli yemeklerin içerisinde ya da sadece kırmızı biber salatası olarak tüketmek mümkündür. Kırmızı biber salatası da oldukça çeşitli yollar ile yapılabilir. Lezzet açısından oldukça çok sevilen kırmızı biber kulanım kolaylığı açısından da bu denli geniş bir yelpaze sunması nedeni ile yıl boyu tüketilebilmek istenir. Ancak kırmızı biberin gelişim sürecini tamamlaması yaz aylarında gerçekleşir. Bu nedenle mevsiminde toplanmış ya da alınmış olan kırmızı biberleri buzlukta saklamak gerekir. Buzlukta kırmızı biber saklamak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Kırmızı Biberi Buzlukta Saklama Yöntemleri Nelerdir?

1-)Doğrudan Saklama Yöntemi

En kısa sürede kırmızı biberleri buzluğa koyup fazla uğraşmak istemiyorsanız ya da ne şekilde tüketeceğinize karar veremediyseniz, bu yöntemi rahatlıkla uygulayabilirsiniz. Bunun için öncelikle buzluğa kaldırmayı düşündüğünüz kırmızı biberleri iyice yıkayarak kurutun. Daha sonra saklamak istediğiniz şekle uygun bir yöntem ile çekirdeklerini çıkarın.

Dolma gibi bütün olarak kullanılması gereken bir yemek için saklamayı düşünüyorsanız, çekirdekleri kesmeden çıkarmanız gerekir. Ancak yemeklerde ya da salatalarda kullanacaksanız biberleri boylamasına ikiye keserek çekirdeklerini çıkarabilirsiniz.

Böylece buzlukta da yer kazanmış olursunuz. Bunun dışında jülyen olarak ya da küçük küçük de doğrayabilirsiniz. Doğrama işleminin ardından tek kullanımlık olacak şekilde buzdolabı poşetlerine paylaştırın. Ardından poşetlerin havasını iyice alarak ağızlarını sıkıca bağlayın ve poşetleri buzluğa yerleştirin.

2-)Közleyerek Saklama Yöntemi

Kırmızı biberleri közleyerek buzlukta saklamak istiyorsanız öncelikli olarak saklayacağınız tüm biberleri iyice yıkayarak kurutmanız gerekir. Daha sonra ocakta ya da mangalda tüm biberleri közleyin ve isteğe bağlı olarak kabuklarını soyun. Közlemiş olduğunuz kırmızı biberleri istediğiniz şekillerde keserek kullanıma hazır hale getirin.

Bu işlemlerin ardından biberlerin soğuması için bir süre bekleyin. Biberler yeterince soğuduğunda tek kullanımlık olacak şekilde biberleri ayırarak her bir porsiyonu buzdolabı poşetlerine yerleştirin. Daha sonra poşetlerin havası alarak sıkıca bağlayın. Bu şekilde buzluğa yerleştirdiğiniz biberleri 10 ay kadar muhafaza edebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ