Kışlık Elbiseler Nasıl Saklanır?

Kışlık Elbiseler Nasıl Saklanır?

Baharın gelmesi ile birlikte raflara kaldırılması gerekilen kışlık elbiseler, baharın gelmesi ile birlikte oluşan sevincin yanında hem yeni bir iş hem de bu işin yanında yeni soru işaretleri getirir. Kışlık elbiseler oldukça uzun bir süre için raflara kaldırılacaklardır. Bu süre en azından yılın yarısı kadardır ve bu süre boyunca kışlık elbiseleri herhangi bir zarardan muhafaza etmek çok büyük bir önem arz eder.

Öncelikle hangi yöntem kullanılırsa kullanılsın yapılması gereken ilk şey temizliktir. Daha önceden giyilmiş herhangi bir kışlık elbise kaldırılmadan önce ne olursa olsun mutlaka yıkanarak temizlenmelidir. Temizlenen elbiseler kuru ve serin yerlerde saklanmalıdırlar.

1-)Lavanta Keseleri Kullanarak Saklama

Kışlık elbiseler saklanırken lavanta keseleri kullanmak kışlık elbiseleri nemden koruma noktasında işe yarayacaktır. Kışlık elbise saklanılırken her bir elbise ile birlikte bir lavanta kesesi konulmalıdır. Lavanta kesesi kışlık elbiseleri nemden korumasının yanında güzel bir koku sağlamasıyla kışlık elbiselerin saklanmasında kullanılmaya elverişli bir yöntem olarak göze çarpmaktadır. Sonuçları göz doldurucu olacaktır.

2-)Sedir Ağacı Kabukları Kullanarak Saklama

Kışlık elbiseler saklanırken sedir ağacı kabukları kullanmak kışlık elbiseleri haşerelerden korumak adına kullanılabilecek bir yöntemdir. Bu yöntemi kullanırken, saklanmaya hazırlanmış olan kışlık elbiseler saklanırken veya saklandıktan sonra bu işlemler için kullanılan alana veya alanlara sedir ağacı kabukları bırakılmalıdır. Bu yöntem kullanıldığında güven ve rahatlık dolu sonuçlar gözlemlenecektir.

3-)Elyaf ya da Vakumlu Saklama Torbası kullanarak Saklama

Kışlık elbiseleri saklarken elyaftan yapılan saklama torbaları ya da saklama kutuları kullanmak kışlık elbiselerin havasız kalmamasını ve zarar görmesini engellemek adına etkili bir yöntemdir. Kışlık elbiseler saklanırken, özenle katlanarak ve önceden görmüş oldukları zararlar tamir edilerek elyaf saklama torbalarına konularak kaldırılmalıdır.

Vakumlu saklama torbası kullanıldığında ise saklanılacak olan kışlık elbiseler genelde kabarık montlardır. Bu yöntem sayesinde oldukça fazla yer tutan kışlık kıyafetler çok küçük alanlar kaplayacaktır ve kışlık giysileriniz güvenle saklanacaktır.

4-)Kağıt Kullanarak Saklama

Kışlık elbiseler saklanırken kağıt kullanmak, özellikle kazaklar saklanılırken kullanılan bir yöntemdir. Bu yöntem sayesinde kazaklar katlanıp üst üste konduklarında renklerinin birbirlerine bulaşması durumu engellenmiş olacaktır. Bu yöntem kazakları katlayıp üst üste koyarken her iki kazağın arasına bir kağıt koyarak uygulanır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ