Kışlık Kabak Nasıl Kurutulur?

Kışlık Kabak Nasıl Kurutulur?

Yazın en çok tüketilen ve sevilen sebzelerin başında kabak gelmektedir. Farklı farklı birçok çeşit yemeğe malzeme olan kabağı kış aylarında kullanmakta mümkündür. Bunun için yaz aylarında rahatlıkla bulunabilen kabak doğru yöntemler kullanılarak kurutulduğunda kış aylarında da rahatlıkla kullanılabilir. Bu noktada kabağı kurutmak için seçeceğiniz yöntem kış aylarında kullanmak istediğiniz yemeğe göre farklılık gösterir. Bu yöntemleri uygulamak için ise pamuklu ip, iğne, sebze soyacağı, bıçak ve bez torba gerekmektedir.

1-)Kabak Dolması Yöntemi

Kış aylarında kabağı dolma gibi yemekler için kullanmak istiyorsanız uygulamanız gereken yöntem bu doğrultuda olmalıdır. Bu yöntemi uygulamak için öncelikle kabak seçimine dikkat etmelisiniz. Dolmalık kabak kurutmak için iri kabaklar seçmelisiniz.

Bunun yanı sıra kabakların fazla olgunlaşmış, irileşmiş yani kartlaşmaya başlamış kabaklar seçilmelidir. Bu kabakları iyice yıkadıktan sonra sap kısımları kesin. Daha sonra sebze soyacağı yardımı ile kabuklarını ince ince soyun. Kabakları soyduktan sonra dış yüzeyinin hafif yeşil kalması daha iyi olacaktır. Kabakları bu şekilde soyduktan sonra ortadan ikiye kesin. Daha sonra iç kısımlarını bir bıçak yardımı ile çıkarın. Bu noktada bıçak yerine özel oyucu aletler de kullanabilirsiniz. İçlerini oyup pişirmeye hazır hale getirdiğiniz kabaklarınız için pamuklu bir ipi bir iğneye geçirin.

Daha sonra bu iğneyi hazırladığınız tüm kabakların orta yerinden geçirin. Bu adımı uyguladıktan sonra kabaklarınızı güneşli ve rüzgar alan bir yere asın. Yalnız kabakları asarken birbirlerine değmemelerine dikkat etmelisiniz. Birbirine değerek kuruyan kabaklar birbirlerine yapışırlar ve kuruduktan sonra ayırırken çatlamalara neden olabilirler. Kabakları pamuklu bir ipe geçirdikten sonra pamuklu bir bezin üzerine sererek de güneşli bir yerde kurutabilirsiniz. Kabaklar tamamen kuruduktan sonra pamuklu bir bez içinde rahatlıkla saklayabilirsiniz.

2-)Halka Kabak Yöntemi

Halka kabak yöntemi kızartma ya da kabak yemeği tarzı yemekleri kış aylarında hazırlamak için ideal bir yöntemdir. Bunun için öncelikle kartlaşmaya başlayan kabaklar seçilir. Daha sonra bu kabakları iyice yıkayın ve sap kısımlarını kesin. İsteğe bağlı olarak şerit şerit ya da tamamen soyun.

Ardından ortalama 1 cm kalınlıkta kabakları kesin. Kesme işlemini tamamladığınızda bir iğneye pamuklu bir ip geçirin ve bu ipi kesmiş olduğunuz bütün kabaklara geçirin. Daha sonra hazırladığınız kabakları güneşli ve rüzgarlı bir yere asın. Tamamen kuruduğundan emin olana kadar güneşte bekletin. Tam olarak kurumayan kabaklar kış aylarına kadar bekleyecekleri için zaman içerisinde küflenmeye başlayıp bozulurlar. Bu nedenle tam olarak kurumaları oldukça önemlidir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ