Kışlık Közlenmiş Patlıcan Nasıl Saklanır?

Kışlık Közlenmiş Patlıcan Nasıl Saklanır?

Patlıcan evlerde sık sık tüketilen ve oldukça çok sevilen sebzelerden biridir. Lezzet olarak ve besin değerlerinin yüksekliği açısından oldukça çok sevilen patlıcanlar lezzet açısından da oldukça çok sevilen bir sebzedir. Tüm bunların yanı sıra yemek çeşitliliği açısından da oldukça zengin bir besindir.

Kızartmadan yemeğe, salatadan mezeye birçok kullanım alanı bulunmaktadır. Ancak her sebze gibi patlıcanında belli bir hasat zamanı bulunmaktadır. Bu nedenle patlıcanları bu dönemlerde bol miktarda temin edip yılın diğer ayları için muhafaza etmek mümkündür. Patlıcanları özellikle salata, meze tarzında hazırlamayı düşünüyorsanız közlenmiş şekilde saklamak en ideal yöntem olacaktır. Közlenmiş patlıcanları saklamak ise oldukça kolaydır. Bunun için sadece doğru yöntemleri bilip doğru şekilde uygulamanız gerekmektedir.

Közlenmiş Patlıcan Nasıl Saklanır?

1-)Derin Dondurucuda

Kışlık közlenmiş patlıcanlarınızı derin dondurucuda saklamak istiyorsanız yapmanız gereken adımlar oldukça basittir. Öncelikle doğru bir yöntem uygulayarak patlıcanlarınızı közleyin. Ardından közlenmiş patlıcanların kabuklarını soyarak sap kısımlarını kesin. Bu şekilde hazırlamış olduğunuz közlenmiş patlıcanları küçük küçük parçalar halinde doğrayın. Doğrama işlemini tamamladıktan sonra soğuması için bir süre bekleyin. Buzdolabı poşetlerine koymak için uygun sıcaklığa gelen közlenmiş patlıcanları buzdolabı poşetlerine porsiyonlar halinde yerleştirin. Daha sonra poşetlerin içindeki tüm havayı alarak ağızlarını sıkıca bağlayın ve derin dondurucuya koyun.

2-)Konserve Yaparak

Konserve yapma yöntemini kullanarak közlenmiş patlıcanlarınızı saklamak da oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun için patlıcanlarınızın miktarına bağlı olarak birkaç cam kavanoz, bir miktar kaya tuzu ve bir miktar sarımsak gerekmektedir. Közlemiş olduğunuz patlıcanlarınızı küçük parçalara ayırdıktan sonra hazırlamış olduğunuz bu patlıcanları cam kavanozlara doldurun. Ancak kavanozların üzerinde 2-3 cm kadar boşluk kalmasına dikkat edin.

Daha sonra kavanozların içine kavanozunuzun büyüklüğüne göre birkaç diş soyulmuş sarımsak atın. İsteğe bağlı olarak patlıcanları kavanoza yerleştirirken aralara teker teker de atabilirsiniz.

Sarımsakları ilave ettikten sonra üzerine bir miktar kaya tuzu atın. Bu miktar tamamen sizin tuzu ne kadar sevdiğinize bağlı olarak farklılık gösterecektir. Tuz aynı zamanda bozulmasını engelleyici bir madde olacağı içinde çok tuzlu olması daha uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır. Közlenmiş patlıcanların üzerine tuz da ilave ettikten sonra kavanozun boş kalan kısmını zeytinyağı ile doldurun ve kapaklarını sıkıca kapatın. Daha sonra kapakları aşağı gelecek şekilde tencerenin içine yerleştirin. Bu tencerenin içini su ile doldurup ocağı açın. Kavanozlar tencerenin içinde ters bir şekilde dururken 10-15 dakika kadar kaynatın. Ardından soğumaya bırakın ve kuru, serin bir ortamda saklayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ