Kivinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Kivinin Bozulduğu Nasıl Anlaşılır?

Kivi insan sağlığı için en faydalı meyvelerden biridir. Özellikle C vitamini açısından en yüksek meyve kividir. Bunun yanı sıra E vitamini, B1 vitamini ve B2 vitamini gibi farklı vitamin çeşitleri açısından da zengin bir meyve olmasının yanı sıra mineral açısından da oldukça zengin bir meyvedir. Kivinin içerdiği mineraller başlıca magnezyum, fosfor, kalsiyum, sodyum ve potasyum olarak sıralanabilir.

Bunun yanı sıra antioksidan özelliği de oldukça yüksektir. Bunun nedeni ise içerisinde bulunan C vitaminin oldukça yüksek olmasından geçmektedir. İçerdiği yüksek vitamin oranlarından dolayı özellikle cilde oldukça fazla yarar sağlamaktadır. Düzenli olarak kivi tüketmek vücutta bulunan toksinlerin atılmasında oldukça faydalıdır.

Bunun yanı sıra düzenli kivi tüketimi içeriğindeki vitamin mineral zenginliğinden dolayı cildi ve saçları besler. Aynı zamanda da cildin nemlenmesine katkı sağlayarak cildin pürüzsüzlüğünü korumaya yardımcı olur. Tüm bu etkilerinin yanı sıra kivi bağışıklık sisteminin güçlenmesi adına da oldukça faydalı bir meyve türüdür. Sert ve dayanaklı olan kiviler uzun süre tazeliklerini korudukları için kolay kolay bozulmazlar. Bu durum kivinin bozulduğunu anlamayı da etkileyen bir faktördür. Ancak kiviyi tüketmeden önce bozulup bozulmadığından emin olmak gerekir. Kivinin bozulduğunu anlamak için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Kivinin Bozulduğunu Nasıl Anlarız?

1-)Rengini Bakarak Anlama

Kivinin bozulup bozulmadığını anlamak için uygulanabilecek en etkili yöntem rengine bakmaktır. Bozulan kivinin rengi hızla değişerek kivinin tazeliğini kolaylıkla ele verir. Eğer yemeyi düşündüğünüz kivinin rengi iyice koyulaşmış ise kivi bozulmuş demektir. Kivinin bozulduğunu renginden anlama yöntemi zaman zaman kararsız kalmanıza neden olabilir. Bu durumda diğer yöntemlere başvurmanız gerekir.

2-)Şekline Bakarak Anlama

Bozulan kivileri anlamak için en çok kullanılan yöntem şekline bakma yöntemidir. Bu yöntem kivinin bozulduğunu en çok ele veren yöntemdir. Uygulaması oldukça basit olan bu yöntem için öncelikle kivinin rengine bakın ve emin olamadığınızda nasıl gözüktüğüne bakın. İlk aldığınızda kivi oldukça dolgun ve parlak gözükür. Ancak bozulmaya başlayan kivi bozulma oranına göre canlılığını kaybeder ve buruşmaya başlar. Bu nedenle su kaybederek kabukları buruşmaya başlayan kiviler bozulmaya başlamış demektir.

3-)Sertliğine Bakarak Anlama

Kiviler genellikle ham olarak toplanırlar. Yapıları gereği zaten sert olan kiviler olgunlaşma süreleri boyunca sertliklerini korurlar. Olgunlaşma sürelerinin sonuna yaklaşan kiviler zamanla yumuşamaya başlar. Kartlaşmaya başlayan yani yumuşamış olan kivilerde zaman içerisinde bozulmaya başlar. Bu süre içinde iyice yumuşayarak bildiğiniz kivi sertliği kalmaz. Bu yumuşama ile birlikte rengi değişerek büzüşmeye ve parlaklığını da kaybetmeye başlar.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ