Kıyafetlerin Renginin Solmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Kıyafetlerin Renginin Solmaması İçin Ne Yapılmalıdır?

Beslenme, barınma ve giyinme bireylerin temel ihtiyaçlarını oluşturmaktadır. Bu temel ihtiyaçlar gün içerisinde bireylere eşlik etmekte ve olmazsa olmazlardır.

İş ve sosyal hayatta bireyleri temsil eden, diğer insanlar tarafından dikkat çeken ilk öğe ise kişinin dış görünüşü ile beraber kıyafetleridir. Temiz, ütülü olmasının yanı sıra rengi ile de düzgün olması gereken kıyafetler bireylerin tercihlerini de temsil etmektedir.

Ancak çok sık yıkanan, işlem gören, havanın kirinden, güneşin ışığından etkilenen kıyafetler renklerini kaybedebilmektir.

Kıyafetlerin Renginin Solmaması için Ne Yapılmalıdır?

Kıyafetlerinizin rengini koruması için durulama suyuna tuz ekleyerek yıkarsanız kıyafetinizin renginin solmasını engellemiş olursunuz. Tuzlu su ile duruladığınız kıyafetlerinizin daha yumuşak olması içinse bu tuzlu suya bir miktar sirke eklemelisiniz. Bu sayede kıyafetleriniz daha yumuşak olmakla beraber daha canlı ve parlak renklere sahip olacaktır.

Sirkeli Su ile Renk Koruma Yöntemi

Yaygın olarak bilinen ve etkili bir yöntem olan sirkeli su ile renk koruma yönteminde büyük bir kova soğuk su içerisine 3 yemek kaşığı kadar sirke ekledikten sonra karıştırılmalı ve kıyafetler yıkama işleminden önce bu suda 15 dakika süre ile bekletilmeli. Sonrasında ise soğuk suda durulanıp, yıkama işlemi için uygun derecede çamaşır makinesine atılmalıdır.

Amonyakla Fırçalama ile Renk Koruma Yöntemi

Amonyak ile fırçalama yönteminde yeni alınan ve hiç giyilmemiş olan kıyafetler amonyaklı su ile fırçalandıktan sonra 30 dakika süre ile bekletilir. Sonrasında ise düşük derecede yıkanan kıyafetler kullanıma hazır hale gelir.

Tuzlu Su ile Renk Koruma Yöntemi

Bu renk koruma yönteminde ise yeni alınan, kullanılmamış olan kıyafetler bir gece süresince tuzlu suda bekletilir. Tuzlu suda bekleyen kıyafetler orta bir sıcaklıkta yıkandıktan sonra kullanıma hazır hale gelmektedir. Bir kereliğine uygulanması gereken bu yöntem oldukça pratik ve ekonomiktir.

Tekrar Boyayarak Renk Koruma Yöntemi

Tekrar boyama yöntemi ile kıyafetleriniz ilk günkü renklerine kavuşacaktır. Bu yöntemi uygulamak için aktardan alınan kumaş boyasını tuz ve sirke ile karıştırdıktan sonra çamaşır makinesinin deterjan bölmesine koymalısınız. Sonrasında ise 90 derece sıcaklıkta rengi solan kıyafetinizi yıkamalısınız. Böylelikle kıyafetiniz ilk aldığınızda olduğu kadar renkli görünecektir.

Kotların renklerinin solmaması için;

Yeni alınan kotunuzu kullanmadan önce tuzlu soğuk suda bir gece bekletiniz, sonrasında uygun derecede çamaşır makinesinde yıkadıktan sonra kullanabilirsiniz.

Bembeyaz kıyafetler için;

5 tane aspirini suda erittikten sonra beyaz renkli kıyafetlerinizi bu karışımda bekletmelisiniz. Bekleyen kıyafetleri durularken durulama suyuna sirke ekleyiniz.

Siyah kıyafetler için;

Rengi solan siyah renkli kıyafetleriniz içinse yıkama esnasında demlenmiş çay ya da kahve eklemek renklerinin daha iyi bir hal almasında etkili olacaktır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ