Kıyafetten Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Kıyafetten Keçeli Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Keçeli kalem gün içerisinde yaptığımız işlerde önemli yerleri vurgulamak ya da önemli yerlerin altını çizmek için sıkça kullandığımız bir eşyadır. Sık sık kullanım esnasında keçeli kalemin elimize aktığı ya da kıyafetlerimize bulaştığı olmuştur.

Keçeli kalem lekelerini çıkarmak için evde uygulayabileceğiniz birkaç yöntem mevcuttur. Bu yöntemlerden herhangi birini adımları takip ederek uygulayabilirsiniz.

Keçeli kalem lekesini çıkarırken dikkat etmeniz gereken hususlardan bir tanesi kurumasını beklememektir. Özellikle kumaş dışı ürünlere bulaşan keçeli kalemleri lekesini çıkarmak için hiç zaman kaybetmeyin hızla temizleyin.

Kumaşa bulaşan keçeli kalem lekelerini çıkarmak için keçeli kalemin kurumasını bekleyin. Aksi halde lekeyi kumaşın başka kısımlarına da yaydırabilirsiniz.

1-)Alkol Kullanın

Keçeli kalem içerisinde bulunan madde alkol içerisinde kolayca çözünür ve leke kısa süre içerisinde çıkarılabilir. Bu durum için kullanabileceğiniz en iyi alkole örnek evlerde bulunan kolonyadır.

Keçeli kalem lekesi olan yere bol miktarda kolonya dökün ya da kolonya döktüğünüz bir pamuklu bez ile lekeli bölgeyi güzel bir şekilde temizleyiniz.

2-)Saç Spreyi Kullanın

Saç spreyi özellikle keçeli kalem lekesi olan mobilyaları temizlemek, lekeden kurtarmak için çok etkili bir yöntemdir. Burada yapmanız gereken keçeli kalem lekesi olan yere bol miktarda saç spreyi sıkmanız ve ardından kurumasını beklemektir.

Saç spreyi sıktığınız bölgeyi bir bez yardımı ile silin. Burada mobilyaya zarar vermeyecek bir sünger kullanmanız faydalı olabilir.

3-)Bulaşık Deterjanı Kullanın

Bulaşık deterjanı içermiş olduğu kimyasal maddelerden dolayı keçeli kalem lekesini kolayca çıkarabilme özelliğine sahiptir. Burada yapmanız gereken bulaşık deterjanını lekeli bölgeye dökün ve bir fırça yardımı ile zarar vermeden fırçalayın. Bu işlem için diş fırçası kullanabilirsiniz.

Keçeli kalem lekesini çıkarmak için bulaşık makinelerinde kullanılan parlatıcılardan da yararlanabilirsiniz. Toz haldeki parlatıcıyı lekeli bölgeye dökün ve yıkayın. Bu işlemi çamaşır makinesinde deterjan gözüne bulaşık parlatıcısı koyarak da yapabilirsiniz.

Kurumuş keçeli kalem lekesini çıkarmak için öncelikli olarak lekeli bölgeyi ılık suda bekletin ardından yıkama koşullarına uygun olarak çamaşır makinesinde ya da elde yukarıdaki yöntemleri kullanarak yıkayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ