Kızartma Tenceresi Nasıl Temizlenir?

Kızartma Tenceresi Nasıl Temizlenir?

Kızartmalar birçok kişinin vazgeçilmezi olan lezzetlerdendir. Kızartmalar aynı zamanda hazırlanması oldukça pratik ve kolay yemeklerdir. Hazırlanmaları kolay ve pratik olmalarına karşılık kızartmaların yapıldığı kızartma tencerelerinin temizlikleri oldukça zorlu ve özen isteyen bir iştir. Bulaşıklar arasında en çetrefilli ve zor işler arasında sayılabilen kızartma tencerelerinin temizliği için yararlanılabilecek pratik ve etkili yöntemler bu çetrefilli ve zor işi oldukça kolaylaştırır.

1-)Yağ Sökücü Yardımı

Kızartma tencerelerinin temizlenmesi için yağ sökücülerden faydalanmak oldukça kolay ve etkili bir yöntemdir. İlk olarak kızartma tenceresi, kızartma bittikten ve içindeki yağ soğuduktan sonra boşaltılmalıdır.

Bu işlemi yaparken kızartma tenceresinin içindeki yağ bir kaba veya şişeye boşaltılmalıdır. Boşaltma işleminin ardından kızartma tenceresini yarısına kadar sıcak su ile doldurarak yarım saat bekleyin. Bekleme süresinin sonunda kızartma tenceresinin içini boşaltın. Daha sonra kızartma tenceresinin içine yağ sökücüyü uygulayın.

Yağ sökücü uygulandıktan sonra 2-3 dakika bekleyin. Daha sonra bulaşık süngeri ile kızartma tenceresinin içini iyice silin. Silme işlemi sırasında bulaşık süngerini sıklıkla sıcak su ile durulayın. Bulaşık süngeri ile iyice temizledikten sonra kızartma tenceresini sıcak su ile durulayın. Kızartma tenceresini bulaşık deterjanı ile bir kez daha temizleyin. Ardından sıcak suyla durulayın.

2-)Sirke ve Karbonat Yardımı

Kızartma tenceresini temizlerken kimyasal içeren yağ çözücülerden veya buna benzer kimyasallardan kaçınmak isteyenler için sirke ve karbonat yardımıyla yapılacak temizlik oldukça etkili ve doğal bir yöntemdir.

İlk olarak kızartma işleminin ardından kızartma tenceresinin içindeki yağ soğuduktan sonra yağı bir kaba veya bir şişenin içerisine boşaltın. Bu işlemin ardından bir su bardağı karbonatı kızartma tenceresinin içine yayarak boşaltın ve üzerine bir su bardağı sıcak suyu da yayarak boşaltın. Bu işlemlerin ardından kızartma tenceresini bir gece bu şekilde bekletin.

Ertesi gün kızartma tenceresini bulaşık süngeri yardımıyla iyice silin ve silme işlemini yaparken kızartma tenceresinin üzerindeki karbonatı temizleyin. Kızartma tenceresini 5 dakika kadar bulaşık süngeri yardımıyla ovalayın.

Daha sonra kızartma tenceresini iyice durulayın. Ardından kızartma tenceresinin içerisine bir su bardağı sirke koyun. Daha sonra kızartma tenceresindeki sirkeyi kaynatın. Sirke kaynadıktan sonra kızartma tenceresini ocaktan alın ve içerisindeki sirkeyi bir kaba boşaltın. Kızartma tenceresini kaynar sirke ve bulaşık süngeri yardımıyla bir kez daha güzelce silin ve sıcak su ile iyice durulayın.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ