Klimasız Ev Nasıl Soğutulur?

Klimasız Ev Nasıl Soğutulur?

Yaz aylarının gelmesi ile bunaltıcı sıcaklarda gelmiş bulunuyor. Bunaltıcı sıcaklarda dışarı çıkmak bir yana kişi evde dahi sıcak havadan dolayı nefes alamıyor.

Klima taktırmak en kesin çözüm gibi dursa da ay sonunda gelen elektrik faturaları ya da evde küçük ve hasta kişilerin olması klima kullanımını da düşündürüyor ve klimasız ev nasıl soğutulur sorusunu akıllara getiriyor.

Alınacak birkaç önlem ile klimasız evlerinizi soğutabilirsiniz. İşte o önlemler;

1-)Farklı cephedeki pencerelerinizi açın

Farklı cephelerdeki pencereleri açmak evin havalanmasını hızlandırır. Halk arasındaki adlandırmasıyla evin cereyan yapmasını sağlar. Bu şekilde hissedilir düzeyde hava akımı geçişi olur ve kişilerin evde otururken serinlemesine yardımcı olur.

Ancak bu yöntemde dikkat edilmesi gereken bir husus vardır o da cereyan yapan yerde yani hava akımının direk olduğu yerde durmamak. Bu durum kişinin hasta olmasına ya da kaslarının tutulmasına sebep olabilir.

2-)Güneş geçirmeyen güneşlik kullanın

Güneşin en tepede olduğu vakitlerde evin daha fazla ısınmasını istemiyorsanız muhakkak güneşlik kullanınız. Güneşlik olarak özellikle özel yapım olan ve güneş ışığını en az geçiren kumaşlardan yapılma güneşlikleri tercih ediniz. Bu sayede güneş ışığı evinizin içerisine giremez ve eviniz o kadar sıcak olmaz.

Güneş perdesi yerine panjur kullanımı da güneş ışığının evin içerisine girmesini belirli düzeyde azaltır. Güneş ışığının çok dik geldiği saatlerde panjurlarınızı kapatırsanız, eviniz daha serin olacaktır.

3-)Vantilatör Kullanın

Klimanız yok ise ve klima alacak paranız da yok ise vantilatör kullanabilirsiniz. Vantilatör hem daha ucuz hem de daha az elektrik yakmaktadır. Vantilatörün yeterince serinletmediği durumlarda vantilatörün arka kısmına buzluktan çıkardığınız içi buz dolu şişeleri koymanız yararlı olabilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ