Kokan Etin Kokusu Nasıl Giderilir?

Kokan Etin Kokusu Nasıl Giderilir?

Sağlıklı bir beslenme için besin değeri yüksek gıdalarla beslenmek oldukça önemlidir. Bu önemli besin değerlerinin en başında protein gelmektedir. Protein, çocukların ve ergenlik çağındaki gençlerin büyümesinde çok önemli rol oynarken, yetişkinler ve yaşlılar içinse hayatlarını sağlıklı olarak sürdürebilmeleri için oldukça gerekli bir besin değeridir.

Yaşamlarımızı devam ettirmek için bu kadar kritik bir öneme sahip olan proteinleri en kolay şekilde temin edebileceğimiz besinler genellikle et ve süt ürünleridir. Özellikle et çeşitleri protein konusunda oldukça zengin gıdalardır. Et çeşitleri bu kadar yararlı olmalarının yanı sıra büyük bir keyifle tüketilen gıdalardır.

Bir çok insan için et çeşitleri başlı başına sosyalleşmek veya sadece damak zevkini tatmin etmek için bile tüketilmektedir. Yaşamımızda bu kadar keyifli ve önemli bir yer edinmiş olan et çeşitleri bazen istemediğimiz veya hoşumuza gitmeyen kokular yayabilmektedirler. Bu kokulara yenik düşüp et tüketmeyi bırakmamak gerekir. Çünkü bu kokuları gidermek oldukça kolaydır.

Marine Etmek

Kokan etin kokusunu gidermek için marine etme yönteminden faydalanmak oldukça etkili ve sonuçları bir o kadar lezzetli bir yöntemdir. Bilindiği üzere genellikle kuzu veya koyun eti rahatsız edici kokar. Ama rahatsız edici kokular herkes de farklılıklar gösterebildiği için kimilerini de dana veya balık eti de rahatsız edebilir.

Bu noktada ise kuzu veya koyun eti ya da herhangi bir başka eti marine ederek bu kokudan kurtulabilirsiniz. İlk olarak, etinizi kemiksiz parçalara ayırın veya aldığınız kasaba ya da reyon görevlisine ayırtın. Daha sonra; 3 diş sarımsak, 1 su bardağı süt, yarım çay bardağı zeytinyağı, 2 dal biberiye, 2 dal kekik ve 1 adet kap hazırlayın. Bu malzemeleri hazırladıktan sonra öncelikle 3 diş sarımsağı güzelce dövün. Dövdüğünüz sarımsakları daha önceden hazırlamış olduğunuz kabın içine atın ve zeytinyağını ekleyin. Zeytinyağını ekledikten sonra 1 su bardağı sütü üzerine dökün.

Son olaraksa daha önceden hazırlamış olduğunuz biberiye ve kekiği ilave edin. Bu işlemin ardından koyduğunuz malzemeleri el yordamıyla güzelce karıştırın. Etlerinizi hazırlamış olduğunuz karışımın içine koyun ve bir gün boyunca bekletin. Bir günün sonunda beklettiğiniz etinizin kokusundan eser kalmadığını fark edeceksiniz ve kokusunu giderdiğiniz etinizin ne kadar lezzetli bir hale geldiğini de tatmış olacaksınız.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ