Kokoreçlik Bağırsak Nasıl Temizlenir?

Kokoreçlik Bağırsak Nasıl Temizlenir?

Kokoreç sakatat grubunda olan bağırsaklardan yapılan bir yiyecektir. Özellikle akşamları daha çok tüketilen kokoreç kimine göre oldukça lezzetli bir yiyecektir. Kokoreç genel olarak bağırsaktan yapılan bir yiyecektir. Öncelikle kalın bağırsak alınır ve üzerine ince bağırsaklar sarılarak pişirilir. Bağırsaklardan yapılan ve bu kadar sevilen yiyeceklerden biri olan kokoreçi temizlemekte oldukça önemli ve özen gösterilmesi konulardandır.

Özellikle süt kuzu bağırsakları kullanıldığı zaman daha lezzetli olan kokoreç tüm hayvan bağırsaklarından yapılabiliyor. Küçükbaş büyükbaş fark etmeksizin tüm bağırsaklar kullanılarak hazırlanan kokoreçler için genellikle kuzu ve oğlak bağırsakları tercih edilir. Yemek konusunda temizlik her zaman için hassas konulardan biri olmasına rağmen söz konusu yiyecek kokoreç olduğu zaman daha da özenli olmak gerekiyor. Çünkü ince yapıları sayesinde kokoreç temizlemek zorlu işlerden biri olarak yer alır. Bunun için acele etmeden sabırla ve dikkatle kokoreç yapımı için kullanılacak olan bağırsakları temizlemek gerekir. Bunun için ise birkaç yöntem uygulanabilir.

Bağırsak Nasıl Temizlenir?

1-)Sirke ve Kuyruk Yağı

Kokoreç için kullanılacak olan bağırsakları temizlemek için en etkili yöntemlerden biri sirke ve kuyruk yağıdır. Sirke, mikrop kırıcı özelliği olduğu için birçok yiyeceğin temizliği için kullanılan en yaygın malzemelerden biridir. Kokoreç için kullanmak istediğiniz bağırsağı temin ettikten sonra öncelikle su ile kaba kirini temizlemeniz gerekmektedir. Bunun için bağırsağın esnek bir yapı olduğu da göz önünde tutulduğunda bağırsağa zarar vermeyecek genişlikte bir hortum ya da musluk tercih edilmelidir.

Doğru büyüklükte bir hortum ya da musluk bulunduğunda bağırsak bu hortuma ya da musluğa takılmalı ve sıkıca tutularak musluk sonuna kadar açılmalıdır. Basınçlı su bağırsağın kaba kirini götürmek için oldukça önemlidir. Bu nedenle musluk sonuna kadar açılmalıdır. Bağırsaklar oldukça uzun yapılar olduğu için yukarıdan aşağıya doğru desteklenerek baştan aşağı basınçlı suyun kokoreç için kullanılacak bağırsağın içinden geçmesi gerekir.

Bu şekilde kaba kir temizlendikten sonra bağırsağı ters çevirmek gerekir. Ters çevrilmiş bağırsak kuyruk yağı ile ovalanarak temizlenmelidir. Kuyruk yağı ile iyice ovulan bağırsağı daha sonra sirke ve sudan oluşan karışım içinde bir süre bekletin. Bekleme işleminin ardından bu suyun içinde ovalayarak tekrar temizleyin ve akan suyun altında iyice temizleyin. Daha sonra tekrar ters çevirerek pişirebilirsiniz.

2-)Su Banyosu

Kokoreç için kullanılacak bağırsağı sadece su ile temizlemekte uygulanabilecek bir yöntemdir. Ancak sirke ve kuyruk yağı yöntemi kadar etkili bir yöntem değildir. Su ile bağırsak temizliği yapmak için öncelikle bağırsağın içinde bulunan besin artıklarını basınçlı su yardımı ile arındırmak gerekir. Bunun için bir hortumun ucuna bağırsağı geçirerek sıkı sıkı tutmak gerekir.

Daha sonra da suyu olabildiğince basınçlı şekilde açarak tüm besin artıklarının bağırsaklardan çıkmasını sağlayın. Daha sonra temiz bir su ile dolu bir leğen hazırlayın. Daha sonra bağırsağı bu leğenin içine koyarak bağırsağı çalkalayın ve içinde kalan tüm besin artıklarının temizlenmesini sağlayın. Bir süre bu şekilde suyun içinde bekleyip çalkalayarak bağırsaklar temizlenir. Bu şekilde kullanıma hazır hale getirmiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BÄ°R YORUM YAZ