Kol Üzerine Yatarak Uyuma

Kol Üzerine Yatarak Uyuma

Kol üzerine yatarak uyuma durumu bir alışkanlık haline gelebilir ve çoğu zaman sabahları kişi bu durumdan pişman, kolunda uyuşukluk var olarak uyanır.

Kol üzerine yatarak uyuma özellikle sol tarafa doğru yapıldığında kişi rahatsızlık duyuyor ise ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Genellikle kişi sağ kolu üzerine doğru yattığında daha rahat ve verimli uyur.
Sağ kol üzerine kişi neden yatar?

Kalp hastalıklarında

Kalp hastası olan kişiler, kalp yetmezliği yaşayan kişiler ya da yeni kalp krizi geçirmiş olan kişiler genellikle sırt üstü yatınca ya da sol kolu üzerine yatınca rahat uyuyamazlar. Nefes almada zorluk yaşarlar ve kan dolaşımında sıkıntı yaşarlar.

Mide hastalıklarında

Mide hastası olan kişilerin sağ tarafına doğru yatması kişinin daha rahat uyumasını sağlamaktadır. Bu şekilde sindirim çok daha yavaş gerçekleşir. Bu durum genellikle kişide istemsiz olarak gerçekleşmektedir.

Kişinin oturuş pozisyonu, aynı zamanda bazı kişilik özelliklerini göstediği iddia edilmektedir . Kol üzerine yatarak uyuma da kişinin kişilik özellikleri hakkında bazı bilgiler vermektedir. Kol üzerine yatarak uyuma;

  • Bu tarz kişiler aşırı sosyaldir.
  • Hareketli yapıya sahip bireylerdir.
  • Çabuk insanlarla kaynaşan kişiler olmalarının kötü yanı yeni tanıştıkları insanlara kolaylıkla inanmalarıdır.

Kol Üzerine Yatarak Uyumanın Sonuçları

Kol üzerinde yatarak uyuma kişinin bazı problemler yaşamasına sebep olmaktadır. Özellikle üzerine yatılan kolda uyuşma hissi meydana gelir. Uyuşma kan akımının azalması ve dokulara yeterince kan gidememesi durumunda oluşmaktadır.

Uzun süre üzerine yatılan kolda kan akımı azalacağı için dokular zarar görebilir. Bu durumun sürekli meydana gelmesi kalp hastalıklarına sebep olabilir.

Yüksek tansiyon hastası olan kişiler kesinlikle kolları üzerine yatmamalıdır. Bu durum kan akışını değiştireceğinden dolayı tansiyonda ani iniş ve çıkışlar meydana gelebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ