Koltuk Örtüsünün Kaymaması İçin Neler Yapılabilir?

Koltuk Örtüsünün Kaymaması İçin Neler Yapılabilir?

Koltuklar kullanılabildikleri tüm ortamlarda oldukça önemli bir yere sahiptir. Sadece evlerde kullanılmayan koltuklar çeşitli kurumlarda ofisler ve daha birçok yerde kullanılmaktadır. Koltuklar gerek malzeme kalitesi açısından gerek üretildikleri malzeme açısından gerek de sünger, renk, desen gibi detaylar içermesinden dolayı oldukça çeşitli bir yelpazeye sahiptirler. Bu çeşitlilik koltukların daha farklı alanlarda kullanılmasına olanak sağlayarak kullanımını arttırmaktadır.

Her ne kadar tüm renklerde koltuklar bulunsa da açık renk koltuklar daha çok tercih edilmektedir. Kullanması zor ve zahmetli olan açık renk koltukları daha uzun süre temiz tutabilmek için üzerine örtü serilmektedir. Aynı şekilde kirlenmelerini önlemek tüm koltuk tipleri için ortak bir sorundur. Bu nedenlerden dolayı kullanılmakta olan koltuk örtülerinin ise kayma sorununun olması istenmeyen bir durumdur. Bu nedenle koltuk örtülerinin kayması durumunda uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır.

Koltuk Örtülerinin Kaymaması için Neler Yapılabilir?

1-)Lastik Dikmek

Lastik dikmek koltuk örtülerinin kaymasını engellemek için uygulanabilecek en etkili ve pratik yöntemlerden birisidir. Bu yöntemi uygulamak için sadece koltuğunuzun uzunluğu ile orantılı uzunlukta lastiktir. Koltuk örtülerinizin kaymasını lastik dikerek engellemek için koltuk örtünüzün koltuğun yan tarafına denk gelen kısmına lastiğin bir ucunu dikin.

Daha sonra lastiğin diğer ucunu da koltuk örtüsünde koltuğun diğer yanına denk gelen kısmına dikin. Bu şekilde örtünün kaymasını engellerken sermesini de kolaylaştırmış olursunuz.

2-)Halı Kaydırmaz Kullanmak

Halı kaydırmaz kullanmak tüm koltuk türleri için geçerli olamayabilir. Ancak birçok koltukta oldukça etkili sonuçlar vermektedir. Bunun için ilk yapmanız gereken ve en çok dikkat etmeniz gereken kullanacağınız halı kaydırmazı doğru seçmektir. Birçok halı kaydırmaz ürün bulunmakta ve çoğu da oldukça sert bir yapıya sahip olmaktadır.

Koltuklar rahat etmek için kullanılan eşyalar olduğu için halı kaydırmaz alırken yumuşak olmasına özen gösterin. Aksi takdirde koltuğunuzu rahatsız edici bir eşyaya dönüştürmüş olursunuz. İnce ve yumuşak olan halı kaydırmazlardan aldıktan sonra ise bu kaydırmazları koltuklarınızın boyutuna uygun olacak şekilde keserek şekillendirin.

Şekillendirme işlemini tamamladıktan sonra ise koltuğunuzun yüzeyine istediğinizi kısımlarına halı kaydırmazı serin. Halı kaydırmazın üzerine de her zaman kullandığınız koltuk örtüsünü sererek örtüyü dikkatlice düzeltin. Bu aşamayı uygularken halı kaydırmazın katlanmamasına özen gösterin.

3-)Çengelli İğne Kullanmak

Kumaş tarzda bir koltuğa sahipseniz rahatlıkla uygulayabileceğiniz bir yöntemdir. Ancak deri gibi hassas kumaşlı koltuklar için uygun değildir. Bu yöntemi uygulamak için koltuğunuza sermiş olduğunuz örtüyü koltuğun yan taraflarından küçük çengelli iğneler ile tutturun. Böylece örtünün kaymasını engellemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ