Koltuktaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktaki Boya Lekesi Nasıl Çıkar?

Boya yapılırken koltukların yeterince korunmaması, resim yapılırken kullanılan sulu boya ya da yağlı boyaların dikkatsizlik sonucu dökülmesi gibi durumlara bağlı olarak koltuklarda boya lekeleri oluşabilir. Boya lekelerinin çıkması kurudukça zorlu bir hal alabilmektedir. Özellikle bir çok kadının derdi olan koltuktaki boya lekelerinden uygulayabileceğiniz basit yöntemlerle kurtulabilirsiniz.

Oluşan boya lekelerini çıkarmak için çeşitli yöntemler mevcuttur. Kullanacağınız yöntemi boyanın türüne göre seçmeniz daha etkili bir sonuç almanızı sağlayacaktır.

Genellikle koltuklarda oluşan boya lekelerini çıkarmak için benzer kimyasal maddeler benzer kimyasal maddeleri çözer mantığından yararlanılmaktadır. Bu mantık baz alındığında boyaları yağ bazlı ve su bazlı boyalar diye ayırmak ve buna göre işlem yapmak sizin için kolaylık sağlayabilmektedir.

Koltuklarda oluşan boya lekelerinin bir kısmı da kadınların sıkça tırnaklarını boyamak için kullandığı ojelerden kaynaklı oluşmaktadır. Oje lekelerini çıkarmak için de çeşitli yöntemler uygulayabilirsiniz.

1-)Aseton Kullanın

Aseton, birçok boyar maddeyi çözücü özelliğine sahip bir kimyasaldır. Boya maddelerinin yanında koltukta ojeye bağlı oluşan lekeleri çıkarmak için de asetondan yararlanılabilmektedir.

Aseton ile koltuktaki boyayı çıkarmak için öncelikli olarak koltuğun görünmeyen bir kısmında deneme yapınız. Asetonun koltuğun kumaşında herhangi bir renk değişimine sebep olmadığından emin olduktan sonra boyalı kısmı çıkarmak için kullanınız.

2-)Tiner Kullanın

tiner-kullanabilirsiniz

Tiner, boya maddelerini çözücü ve açıcı olarak sıkça kullanılmakta olan bir kimyasal maddedir. Koltuklarda oluşan boya lekelerini çıkarmak için de tinerden yararlanabilirsiniz.
Burada pamuklu bir beze döktüğünüz tiner ile boya lekesi olan kısmı silebilirsiniz. Silme işlemini leke dağılmasın diye lekenin az yoğun olduğu bölümden çok yoğun olduğu bölüme doğru yapınız.

Tiner ile silme işleminin ardından tinerden kaynaklanan ağır bir koku geride kalabilir. Bu kokudan kurtulmak amacıyla daha sonra bu kısmı sabunlu su ile silebilirsiniz. Bu işlemi koku çıkana kadar birkaç kez uygulayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ