Koltuktaki Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Koltuktaki Oje Lekesi Nasıl Çıkar?

Oje tırnaklara hoş görünüm vermesi açısından çok sık kadınlar tarafından tercih edilmektedir. Ojenin tırnakların rengini değiştirmek dışında besleyici özellikleri de bulunmaktadır. Tırnaklara oje sürmek keyifli bir işlem olsa da ojelerin çıkarılması bir hayli zordur. Özellikle koltuk döşemelerine, halıya ve kıyafetlere bulaşan ojelerin çıkması daha da zor bir işlemdir.

Koltuktaki oje lekesinin çıkarılması için hem çok zaman hem de emek gidebilir. Bu sebeple çoğu ev hanımı için koltuktaki oje lekeleri korkulu bir rüyadır.

Koltuktaki oje lekelerini çıkarmak için yapılması gerekenler;

1-) Ojenin kurumasını bekleyin

Ojenin döküldüğü yerde kurumaya bırakılması kuruduktan sonra çıkarılması, ojenin etrafa daha fazla yayılması için gereken bir yöntemdir. Eğer oje ıslak iken aseton ile çıkarılmaya çalışılır ise leke etrafa ve koltuk kumaşına daha çok yayılabilir. Bu sebeple ojenin kurumasını bekleyiniz.

2-) Aseton kullanın

Ojelerin çıkarılması için kullanılan oje çıkarıcı kimyasal asetondur. Aseton farklı farklı markalar adı altında piyasada satılmaktadır. Herhangi birini alarak kullanabilirsiniz.

Koltuktaki oje lekelerini çıkarmadan önce asetonun koltuk kumaşlarının rengini değiştirmediğinden emin olmak için öncelikle koltuk kumaşının ufak bir kısmında aseton damlatarak rengin değişmediğinden emin olunuz. Koltuk kumaşında renk değişimi oluyor ise kesinlikle aseton kullanmayınız.

Aseton ile koltuktaki oje lekesini silerken dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise asetonu direk olarak oje dökülen yere uygulamayınız. Bu şekilde uygulanması lekenin koltuğun iç kısımlarına yayılmasına sebep olur.

Bu sebeple koltuktaki aseton lekesini çıkarırken mutlaka temiz bir beze ya da pamuğa asetonu dökerek oje lekesini çıkarınız. Bu sayede koltuğa oje lekesinin daha fazla yayılmasını da önlemiş olursunuz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ