Koltuktan Yağ Lekesi Nasıl Temizlenir?

Koltuktan Yağ Lekesi Nasıl Temizlenir?

Koltuk üzerinde yenilen yemeklerin dökülmesi, yağlı eller ile koltuk döşemesine dokunulması gibi eylemler sonucunda koltukta yağ lekelerinin oluşumu gözlenebilir. Özellikle küçük çocukları olan ailelerde koltuklarda yağ lekesi oluşumu çok sık gözlenen bir durumdur.

Yağ lekesi oluşan koltukların temizlenmesi için çeşitli yöntemler geliştirilmiştir. Kullanacağınız yöntemi kendiniz tercih edebilirsiniz. Kullandığınız yöntemin sizin koltuk döşemelerinize uygun olduğundan emin olunuz, yöntemde anlatılan adımları kesinlikle atlamadan uygulayınız.

1-)Yağ Çözücüler

Piyasada birçok farklı maddeye ait yağ çözücü kimyasallar bulunmaktadır. Bu kimyasallardan herhangi birini kullanarak koltuk döşemelerinde oluşan lekelerden kurtulabilirsiniz. Burada yapmanız gereken koltuğunuzun yağ lekesi bulunan kısmına yağ çözücüyü dökünüz ve bir süre bekleyiniz. Bekleme süresinin ardından yağ lekesini pamuklu bir bez yardımı ile silmeye çalışınız. Silme işlemini lekenin dış kısmından iç kısmına doğru yapınız. Aksi halde yağlı lekenin daha fazla yayılmasına sebep olabilirsiniz. Bu işlemin ardından ılık su ile lekeli bölgeyi iyice siliniz ve kuruması için havalandırınız.

Lekenin boyutuna göre bu yöntem birkaç defa tekrarlanabilir. Her seferince bütün adımları tam olarak uyguladığınızdan emin olunuz.

2-)Sirke Kullanın

Sirke, evlerde sıkça kullanılan doğal yapılı leke çıkarıcı bir maddedir. Sirke yağ lekelerinin çıkarılmasında da oldukça etkilidir. Burada direkt olarak sirkeyi koltuğun lekeli olan bölümüne dökülmesi, sirkenin iç kısımlara absorbe olmasını ve koku oluşmasına sebep olabilir. Bunu önlemek amacıyla sirkeyi ılık su içerisinde döktükten sonra uygulamayı gerçekleştirin.

Bir çay bardağı sirkeyi ılık su içerisinde seyreltin. Bu işlemin ardından bu sıvı içerisinde ıslattığınız pamuklu bez ile yağ lekeli bölgeyi siliniz. Buradaki lekenin büyüklüğüne göre uyguladığınız sirke miktarında değişiklik yapabilirsiniz.

Uygulamadan sonra muhakkak silinen bölgeyi kuru pamuklu bir bez ile silerek nemini alınız. Ardından havalanmasını sağlayarak kurumasına yardımcı olunuz.

3-)Doğal Sabun Kullanın

Yağ kaynaklı lekelerin en iyi çözücülerinden bir tanesi doğal sabunlardır. Doğal sabunları koltuk üzerinde oluşan lekeleri çıkarmak için rahatlıkla kullanabiliriz. Doğal sabunu ılık su içerisinde çözerek kullanabiliriz ya da bir pamuklu bezi ıslatıp doğal sabunu bu bez ile köpürtüp kullanabiliriz. Her iki yöntemden hangisi size daha pratik geliyorsa tercih edebilirsiniz.

Doğal sabun, uyguladığınız pamuklu bez ile yağ lekesi bulunan koltuk döşemesini siliniz. Silme işlemini lekenin az yoğun olduğu bölgeden çok yoğun olduğu bölgeye doğru yapınız. Aksi halde lekenin daha fazla yayılmasına sebep olabilirsiniz.

Doğal sabun ile lekenin silinmesinin ardından muhakkak ılık su ile ıslatılmış bir bez yardımı ile koltuğu siliniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ