Kolumda Deri Altında Fark Ettiğim Şişlik

Kolumda Deri Altında Fark Ettiğim Şişlik

Kolda deri altında fark edilen şişlik ne anlama geliyor diye merak ediyorsanız öncelikle yapmanız gereken şişliğin sınıflandırmasını gerçekleştirmenizdir. Şişlik;

  • Yağ bezesi şeklinde olabilir. Bu tarz şişlikler genellikle ağrı yapmazlar. Tesadüfen el ile dokunulduğunda hissedilir ya da çok büyüyen yağ bezeleri deri altında deformasyon yaparak da kendini belli etmektedir.
  • Morarma şeklinde şişliğin meydana gelmesi genellikle travma sonrasında dokunun zedelenmesinden dolayı oluşmaktadır. Bu tarz morluk ve şişliklerin sık sık meydana gelmesi ve özellikle travma dışında meydana gelmesi akıllara lösemiyi getirebilir. Bu sebeple uzun süreli oluşan morluk ve şişlikler de muhakkak uzman bir doktora giderek, gerekli tetkikleri yaptırmak gerekmektedir.
  • Kızarma ve yanma şeklinde meydana gelen şişliklerin birçok sebebi olabilir. Ancak akıllara ilk olarak kimyasal ya da fiziksel bir yanma ve zarar görme gelmektedir. Bu tarz şişlikler bir ödem şeklinde meydana gelebilmektedir.

Kolda meydana gelen şişlikler sadece bir başlangıç olabilir ve tüm vücuda yayılabilir. Tüm vücuda yayılan ağrılı şişlikler, akıllara ilk olarak alerjik reaksiyonları getirmektedir. Alerjik reaksiyonlar oluşma mekanizmasına göre 24 saat içerisinde gerçekleşebileceği gibi alerjen ile temastan yaklaşık 2-3 hafta sonra da meydana gelebilir.

Bu tarz alerjik reaksiyonlarda yapılması gereken acilen bir sağlık kuruluşuna giderek, alerjik reaksiyona sebep olan nedenin bulunması ve buna uygun tedavi yönteminin uygulanmasıdır. Tedavinin gecikmesi ya da kişinin doğru tedaviyi almaması durumunda ciddi etkiler meydana gelebilmektedir.

Kolda Deri Altındaki Şişlik Tedavisi

Kolda veya vücudun herhangi bir yerinde meydana gelen şişliğin yukarıda bahsedildiği gibi birden fazla sebebi bulunabilir. Öncelikle yapılması gereken uzman yardımı alarak sorunun kaynağının bulunması ve buna uygun tedavi yönteminin uygulanmasıdır.

Yağ bezesinden kaynaklı şişlikler genellikle görmezden gelinir ancak yağ bezesi boyutu gözle görünür hatta rahatsız eder boyuta geldiğinde genellikle uygulanan küçük bir operasyon ile bulunduğu yerden alınır.

Kolda meydana gelen şişlikler tümör kaynaklı da olabilir. Bu durumda oluşan tümörün malign yada benign kaynaklı olup olmadığı tespit edilmeli ve buna uygun tedavi uygulanmalıdır.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ