Kolumda ve Bacaklarımda Sivilceler Çıkıyor

Kolumda ve Bacaklarımda Sivilceler Çıkıyor

Sivilce oluşumu zaman zaman hemen herkesin başına gelebilen bir sorun olmuştur. “Kolumda ve bacaklarımda sivilceler çıkıyor” diyorsanız öncelikli olarak yapmanız gereken sivilce oluşumuna en çok sebep olan yiyecek ve içeceklerden vazgeçmelisiniz.

Sivilce oluşumu genellikle;

• Yağlı ve tuzlu yiyeceklerin aşırı derecede tüketilmesine bağlı olarak, kollar ve bacaklar başta olmak üzere vücudun tamamında sivilce oluşumu gözlenebilir.
• Gazlı ve şekerli içecek tüketimi sivilce oluşumuna sebep olmaktadır.
• Güneş ışığı özellikle hassas ciltlerde sık sık sivilce oluşumuna sebep olmaktadır. Bu tarz olgularda kişinin güneş ışınlarının güçlü olduğu saatlerde dışarı çıkmaması ve güneş koruyucu krem kullanması gerekmektedir.

Kollarda ve bacaklarda sivilce oluşmasının özellikle kadınlarda en sık rastlanılan sebeplerinden bir tanesi de kıl köklerinin iltihaplanmasıdır. Özellikle kol ve bacaklardaki kılların alınmasından sonra bu bölgelerde sivilce oluşumu gözlenmektedir. Ağdanın yanlış şekilde yapılması kıl köklerinin kırılarak alınması da sivilce oluşumuna sebep olabilmektedir.

Kollarda ve Bacaklarda Oluşan Sivilcelerin Tedavisi

Kol ve bacaklarda oluşan sivilceler yüz bölgesinde oluşan sivilceler gibi kişinin dönem dönem başına gelebilecek bir durumdur. Genetik faktörlerden kaynaklı olarak akne şeklinde kol ve bacaklarda sivilce oluşumu gözlenebilir. Bu sivilcelerin sıkılması durumunda yara şeklinde geriye izler kalabilir.

Bu sebeple bazı olgularda doktor kontrolünde ilaç kullanımı gerekli görülebilir. Ancak bu tarz sivilce ilaçları kullanılmasında her ay muhakkak kan testi yapılmalıdır.

Yiyecek ve içeceklerden kaynaklı sivilce oluşumlarında kişinin muhakkak bir diyetisyene gitmesi ve paketlenmiş hazır gıdaları hayatından çıkartması tavsiye edilir.

Ağda ve benzeri yöntemlere bağlı olarak kol ve bacaklarda meydana gelen sivilceler kıl kökü iltihaplanmasına bağlı oluşmaktadır. Bu durum ileri safhalarda ciltte daha kalıcı sivilcelerin oluşmasına sebep olabilmektedir. Bu sebeple cildinde bu tarz sivilce oluşan kişilerin muhakkak bir cildiye uzmanına gitmesi gerekmektedir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ