Kolumda ve Göğsümde Ağrı

Kolumda ve Göğsümde Ağrı

Kol ve göğüs bölgesinde oluşan ağrı akıllara kalp ile ilgili bir sorunun olabileceğini getirmektedir. Sol kolumda ve göğsümde ağrı var bu ağrının sebebi nedir?

Sol kolunuz ve göğsünüzde oluşan ağrının birçok sebebi olabilir. Ancak sol kol ve göğüste ani olarak gelişen ağrı kalp krizine işaret etmektedir. Kalp krizi ani gelişmektedir. Kol ve göğüste bıçak saplanır gibi ani bir acı hissedilir bu acıya nefes almakta güçlük çekmekte eşlik etmektedir.

Bu tarz bir ağrı yaşayan kişinin paniğe kapılmaması sakin bir şekilde olduğu yere oturarak nefes alabilmesi için boyun bölgesini açması ve temiz hava alması gerekmektedir. Bu esnada mutlaka bir yardım çağırmalıdır.

Kolumda ve göğsümde ağrı uzun süredir devam etmekte ne yaptıysam geçmiyor diyorsanız. Kolunuzda sinir sıkışması olabilir. Siniz sıkışması genellikle el bölgesinde görülür. Ancak vücudun her kısmında sinir sıkışması meydana gelebilmektedir. Kolda oluşan sinir sıkışması göğüs kısmına da vurabilmektedir.

Kolumda ve göğsümde ağrı var uzun süredir nefes almamı bile etkiliyor diyorsanız bunun bir sebebi de kaslarda meydana gelen halk arasında kas tutulması olarak adlandırdığımız durum olabilir.

Bu tarz bir durum kişinin cereyanda kalmasından kaynaklı olabilmektedir. Kişinin kendini koruması birkaç gün sıcak tutması, ılık  bir duş ve kas gevşetici alması bu durumun geçmesini sağlar.

Göğsümde Ağrı ve Sertlik Var

Göğüs bölgesinde ağrının birçok sebebi olabilir. Kadınlarda göğüste ağrı oluşumu akıllara hemen meme kanserini getirmektedir. Son yıllarda meme kanserinin görülme oranınında meydana gelen artış ile bu durum hiç yadırganmamaktadır.

Uzun süreli göğüste geçmeyen ağrılarda mutlaka kendi kendinize el ile muayene ediniz. Bu muayene esnasında ağrının olduğu bölgede ele gelen sertlik var ise bu durum ciddi bir rahatsızlığın belirtisi olabilir. Mutlaka uzman bir doktora giderek mamografi çektiriniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ