Köy Yumurtası Nasıl Anlaşılır?

Köy Yumurtası Nasıl Anlaşılır?

Köy yumurtası üretim için çiftliklerde özel olarak üretilen yumurtalardan çok daha yüksek besin değerine sahiptir. Aynı zamanda birçok özelliği ile çiftlik yumurtalarından ayrılmaktadır.

Köy yumurtaları tadıyla ve doğal oluşu ile insan sağlığına inanılmaz katkıda bulunmaktadır. Ancak köylerde üretimin az olması, ticari kaygının güdülmüyor oluşundan dolayı köy yumurtaları ne yazık ki çok fazla bulunmaz. Çoğu zaman çiftlik yumurtaları köy yumurtası olarak satılmaktadır.

Köy yumurtasının anlaşılabilmesi için birkaç püf nokta bulunmaktadır. Yumurta satın alınırken bu püf noktalara dikkat ederseniz yüksek besin içeriğine sahip yumurtalara sahip olabilirsiniz.

1-)Dış Görünüşe Bakınız

Köy yumurtalarını çiftlik yumurtalarından ayırmanın en kolay yolu dış görünüştür. Köy yumurtaları aynı tavuktan elde edilse dahi çok farklı büyüklüklere ve şekillere sahiptir. Bu durum köy yumurtalarında gözle görünür şekilde farkedilir. Yumurtalar farklı büyüklük ve farklı şekillerdedir.

İkinci olarak köy yumurtalarının üzerinde tavukların pisliklerinden kaynaklı lekeler bulunmaktadır. Bu lekeler su ile yıkamakla kolay kolay çıkmaz ve muhakkak farkedilir. Bu detay da çiftlik yumurtasından ayırt edebileceğimiz bir husustur.

Ancak burada bazı yumurta satıcıları çiftlik yumurtalarını köy yumurtası olarak satabilmek için yumurtaların üzerine tavuk boku ve çamur sürmektedir. Bu tarz oyunlara karşı dikkatli olunuz. Bilmediğiniz üreticilerden mümkün olduğunca az alışveriş yapınız.

2-)Yumurta Sarısının Rengine Bakın

Köy yumurtası ile çiftliklerde üretilen yumurta arasındaki en büyük farklardan bir tanesi yumurtanın sarısının sahip olduğu renktir. Bu renge bakılarak yumurtanın köy yumurtası olup olmadığı kolaylıkla anlaşılmaktadır.

Köy yumurtasının sarısı genellikle açık sarı ya da hafif koyu sarı olmaktadır. Bu renk asla turuncuya dönük bir sarı olmaz. Koyu sarı ve turuncuya dönük sarılar genellikle çiftlik üretimidir.

3-)Kokusuna Bakın

Yumurtanın kokusu size her zaman bir fikir vermektedir. Çiftlik yumurtaları birçok işleme tabi tutulduğu için genellikle kokmazlar. Ancak köy yumurtalarını kokladığınızda çok rahat kokuyu alabilirsiniz ve farkı anlayabilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ