Közlenmiş Soğan Nasıl Saklanır?

Közlenmiş Soğan Nasıl Saklanır?

Soğan insan sağlığı için en faydalı besinlerin başında gelen besinlerden biridir. Doğal antibiyotik olarak da bilinen soğanın faydaları oldukça fazladır. Soğanın kullanım alanları da büyük bir zenginliğe sahiptir. Türk mutfağına ait olan yemekelerin neredeyse hepsinin yapımında soğana yer vardır. İçinde soğan kullanılmayan yemeklerin bazılarında ise soğan yanında meze ya da tamamlayıcı bir lezzet olarak kullanılmaktadır.

Mutfaklarda oldukça büyük bir yer kaplayan soğanın pişirme şekilleri de çeşitlilik göstermektedir. Bu çeşitliliğe rağmen soğan lezzetinden hiç bir şey kaybetmez ve her şekli yemeklere ayrı bir lezzet katar. Ancak her şekilde sevilerek tüketilen soğanın en lezzetli sayılabilecek şekli közlenmiş soğandır. Soğan közlenirken lezzetine lezzet katmaktadır. Soğan közleme işlemi ise evlerde yapıldığı takdirde ocağın batmasına neden olacak bir işlemdir.

Soğan közlemenin bir diğer yolu da mangalda közlemektir ki bu yöntem her zaman uygulanabilecek bir yöntem değildir. Bu nedenle soğan közlendiği zaman daha sonra da tüketebilmek için saklanmak istenir. Közlenmiş soğanı saklamak ise oldukça kolaydır. Bunun için uygulanabilecek birkaç yöntem bulunmaktadır. Bu yöntemleri uygulayabilmek için ise buzdolabı poşetleri, plastik saklama kapları, silikon saklama kapları ve kilitli buzdolabı poşetleri gerekmektedir.

Közlenmiş Soğanı Saklama Yöntemleri Nelerdir?

1-)Buzdolabı Poşetleri ile Saklama

 

Közlenmiş soğanları buzdolabı poşetlerinden faydalanarak saklamak oldukça pratik bir yöntemdir. Bu yöntemi uygulamak için kilitli buzdolabı poşeti kullanmak daha düzenli bir görüntüye ve saklama alanına yardımcı olur. Ancak normal buzdolabı poşetleri de işinizi görecektir. Normal buzdolabı poşetleri kullanırken daha dikkatli olmanız gerekir. Çünkü normal buzdolabı poşetleri çok daha ince yapıdadır. Bu nedenle poşetlerin delinme ihtimalleri daha yüksektir.

Közlemiş olduğunuz soğanları en fazla 2 gün içerisinde tüketecekseniz buzdolabı poşetine koyup ağzını sıkıca kapattıktan sonra buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz. Ancak daha uzun süre saklamak istiyorsanız mutlaka porsiyonlara ayırmanız gerekir. Tek seferde tüketebileceğiniz miktarda soğanı bir buzdolabı poşetine koyun ve içindeki havayı tamamen alarak ağız kısmını sıkıca kapatın. Tüm soğanları bu şekilde paketledikten sonra derin dondurucuya koyarak da közlenmiş soğanları saklayabilirsiniz.

2-)Saklama Kapları ile Saklama

Saklama kapları kullanarak közlenmiş soğan saklamak en garanti yöntemdir. Herhangi bir delinme ya da herhangi bir olumsuz durum yaşama şansınızı azaltmış olursunuz. Bunun için plastik ya da silikon saklama kapları kullanabilirsiniz.

Közlemiş olduğunuz soğanları kısa süre içerisinde tüketmeyi planlıyorsanız bir saklama kabına alın ve kapağını sıkıca kapattığınızdan emin olun. Daha sonra buzdolabına koyarak muhafaza edebilirsiniz. Eğer daha uzun süre saklamayı düşünüyorsanız bunun için de közlemiş olduğunuz soğanları tek seferde tüketebileceğiniz miktarlara bölerek saklama kaplarına yerleştirin. Kapların kapaklarını sıkıca kapattıktan sonra derin dondurucuya yerleştirin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ