Krem Rengi Koltuk Nasıl Temizlenir?

Krem Rengi Koltuk Nasıl Temizlenir?

Koltuklar evler de en sık kullanılan büyük eşyalardan biridir. Büyük olmalarından dolayı da temizliği hep zor olmuştur. Temizledikten sonra kuruması da çamaşırlara oranla daha zor eşyalardandır. Ancak kolay yöntemler ile basit bir şekilde koltuk temizlemek mümkündür.

Bu kadar çok kullanılan koltuklar göz zevki açısından da oldukça önemlidir. Evin temel eşyalarından biri olduğu için özenle seçilir. Krem rengindeki koltuklar bu anlamda göz doldurucu olur fakat açık renk olduğu için temizliği düşündürür. Basit birkaç yöntem ile göz korkutan krem rengi koltukları temizlemek için ise beyaz sabun, sirke, çamaşır suyu ve karbonat gereklidir.

1-)Beyaz Sabun

Birçok eşyanın temizliğinde oldukça etkili sonuçlar veren beyaz kalıp sabun koltuk temizliği için de oldukça etkili malzemelerden biridir. Krem rengi koltuğunuzu temizlemek için öncelikle koltuğunuzun üzerinde leke varsa lekeli bölgeyi beyaz ve pamuklu bir bez yardımı ile ıslatarak beyaz sabun sürün ve 10 dakika bekleyin.

Eğer tüm koltuğu yıkamak istiyorsanız ve kılıflı ise beyaz sabun ve su karışımında kılıfları bekletin. Sabit kumaş ise tüm yüzeyleri beyaz sabun ve pamuklu bir bez ile silin 40 dakika kadar bekleyin. Beyaz ve lifli yapıda bir bez ile koltuk tüm sabundan arınana kadar silin. Aksi halde koltuk kuruduktan sonra lekelenmeler oluşur.

2-)Sirke

Sirkeyi doğrudan koltuk yüzeyinde kullanmak koltuklarda leke bırakabilir. Bu nedenle sirkeyi su ile karıştırarak kullanmalısınız. 1 bardak sirkeye 1 bardak su ölçüsünde koltuğunuzun yüzey alanı ile orantılı miktarda hazırladığınız karışımı beyaz ve lifli yapıda bir pamuklu bez kullanarak tüm koltuğunuza uygulayın. Bu şekilde tüm koltuğu sildikten sonra koltuğunuzun tertemiz olduğunu göreceksiniz.

3-)Çamaşır Suyu

Krem rengi koltuklar için oldukça etkili bir yöntem ancak koltuklarınızın beyazlamaması için uygun bir çamaşır suyu seçmenizde fayda var. 1’e 1 ölçüde hazırladığınız çamaşır suyu ve su karışımı ile koltuklarınızı iyice silin. Daha sonra çamur suyundan arınması için temiz su ile özenle silin.

4-)Karbonat

Karbonat, etkili bir temizlik malzemesi olarak kullanılabileceği gibi koku hapsetme özelliği ile de oldukça yaygın kullanılır. Bu nedenle koltuğunuzu karbonat ile temizlemek koltuğunuzun sadece temizlenmesine değil içinde kötü koku barındırıyorsa bundan da kurtulmanıza yarayacaktır. Bunun için koltuğunuzun üzerine bir miktar karbonat serpin. Ardından ılık suya batırdığınız pamuklu bir bez ile tüm koltuk yüzeyini silin.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ