Kulak Tıkacı Nasıl Kullanılır?

Kulak Tıkacı Nasıl Kullanılır?

Kulak tıkaçları, uyku, yüzme ve yüksek sesli ortamlar için yararlıdır. Genellikle kulak tıkaçları ses düzeyini düşürmek veya sesi kesmek için kullanılır. Piyasada çok çeşitli kulak tıkaçları bulunmaktadır. Yerleştirme yöntemleri kulak tıkacının türüne bağlı olarak değişir.

Tıkacın büyük bir kısmı kulak deliğinin içinde, küçük bir kısmı ise dışında kalacak şekilde takılmalıdır. Böylece tıpayı kolaylıkla çıkarabilirsiniz. Kulak tıkaçları tek kullanımlık olabilir, bu yüzden yumuşak köpük veya mumdan yapılırlar. Ayrıca silikon, plastik veya kauçuktan yapılmış tekrar kullanılabilir tıkaçlardan da satın alabilirsiniz.

Kulak Tıkacı Nasıl Kullanılır?

1. Adım

Ellerinizi yıkayın. Kulak tıkaçlarını kullanmaya başlamadan önce ellerinizi yıkadığınızdan emin olun. Kulaklarınızı kir ve mikroplara maruz bırakmak istemezsiniz.

2. Adım

Parmaklarınızın arasında kolaylıkla tutup şekil verebileceğiniz kulak tıkaçları satın alın. Mümkünse onları satın almadan önce parmaklarınızla denemeye çalışın. Yumuşak köpük kulak tıkaçları tekrar kullanılamaz olduğundan toplu olarak satın alınması önerilir. Kulağınıza rahatça yerleştirebilmeniz için tıkaçların bir ucu daha ince ve yuvarlak olmalıdır.

3. Adım

Kulak tıkacını baş parmağınız ile işaret parmağınız arasında yuvarlayın. Özellikle kalın bir tıkaç kullanıyorsanız, bunun yerine ellerinizin arasında yuvarlayabilirsiniz. Bu işlem tıkacın kulağınıza kolayca girebilmesi için daha küçük hale getirecektir. Köpük kulaklarınıza takıldığında, tekrar genişleyip sesi engelleyecektir.

4. Adım

Kulağınızı arka ve yukarı doğru çekin. Tıkacı tutmayan elinizle kulağınızın üstünü tutun. Biraz yukarıya ve arkaya doğru gerin. Bu işlem kulak tıkaçlarınızı daha kolay takmanıza izin verecek aynı zamanda kulak deliğinizi biraz açacaktır. Çok kez çekmenize gerek yok. Kulak deliğinin yeterli oranda genişlemesi için nazikçe çekmeniz yeterli olacaktır. Ne yaptığınızı daha net görebilmeniz için aynayı kullanmanız yararlı olabilir.

5. Adım

Kulak tıkacınızı dikkatlice takın. Tıkacı yavaşça ve nazikçe kulak deliğinize takın. Tıkacı çok fazla derine itmeyin. Tıkaç gövdesinin çoğu kulak içinde olmalıdır ancak kulağın dışında kalan tıkaç yeterli derecede büyük olmalıdır. Çünkü bu şekilde tıkacı çıkarmak istediğinizde parmak uçlarınızla kolayca kavrayabilirsiniz.

6. Adım

20 – 30 saniye yerinde tutun. Tıkacı parmak uçlarınızla tutun. Bu durum köpüğün genişlemesini sağlar ve kulağınıza ses girmesini önler. Tıkacı yerine yerleştirdiğinizde yavaş yavaş 20 veya 30’a kadar sayabilirsiniz. Tıkacın çalışıp çalışmadığını görmek için, kendi kendinize konuşmayı dinleyin.

Çevrenizdeki seslerle birlikte kendi sesinizi de boğuk duyuyor olmalısınız. Kulak tıkacı sesleri yeterli derecede azaltacaktır fakat çevredeki seslerin tamamen kesilmesini beklemeyin. Kulak tıkacınız işe yaramıyorsa, farklı tıkaç tiplerini veya muhtemelen daha küçük fişleri denemeniz gerekebilir. Tıkaç gövdesinin çoğu kulak içinin sonuna kadar gelmelidir. Tıkaç sesi uygun şekilde engellemiyorsa , tekrar takmayı denemeniz gerekebilir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ