Kurtlu Mercimek Nasıl Anlaşılır?

Kurtlu Mercimek Nasıl Anlaşılır?

Bakliyatlar insan hayatında sağlık açısından oldukça önemli besinlerdir. Bakliyatların içinde birçok besin ögesi bulunur. Bu ögeleri karbonhidrat, yağ, protein, mineral ve vitamin oluşturmaktadır. Bakliyatlar besin ögeleri açısından zengin oldukları kadar oldukça az kalorili gıdalardır. Formda kalmaya çalışırken besin eksikliği çekmemek açısından tüketilmesi oldukça elverişlidir.

Daha önce birçok araştırmayla defalarca kanıtlandığı üzere insan vücudu için olmazsa olmaz besin ögesi proteindir. Protein açısından zengin besinler tüketmekse sağlık için oldukça önemlidir. Bakliyatlar içinden protein açısından en zengin olan bakliyat çeşidi mercimektir.

Mercimek, gerek çorbası gerekse yeşil mercimek yemeğiyle oldukça lezzetli yemekler halinde sofralarda yer almaktadır. Mercimek bilindiği üzere kırmızı, yeşil ve sarı olmak üzere üç çeşide ayrılır. Mercimek tüketilirken dikkat edilmesi gereken hususlar vardır. Bunların en başında mercimeğin içerisinde kurt olup olmadığının anlaşılması gelir. Kurtlar küçük olmaları ve renklerinden dolayı farkedilmesi oldukça güç canlılardır. Mercimeğin kurtlanıp kurtlanmadığını anlamak için oldukça pratik yöntemler mevcuttur.

1-)Mercimeğin Rengini Kontrol Ederek

Yeşil mercimek için geçerli olan bu yöntemde eğer alacağınız yeşil mercimeğin rengi koyulaşmışsa bu durum yeşil mercimeğin kurtlu olma ihtimalinin oldukça kuvvetli olduğuna işarettir. Çünkü yeşil mercimeğin koyulaşması durumu yeşil mercimeğin bayatladığını gösterir ve bu kadar uzun zaman beklemiş bir ürünün kurtlanmaması işten bile değildir. Bu durumdaki yeşil mercimek kesinlikle tüketilmemelidir.

2-)Mercimeği Koklayarak

Eğer iyi bir koku duyusuna sahipseniz bu yöntem sizin için işleri oldukça kolaylaştırır. Öncelikle mercimeği aldığınızda iyice koklayın. Eğer mercimeğiniz rutubetli ve hoş olmayan bir koku yayıyorsa, bu durum mercimeğinizin bozulduğuna işarettir ve bu durumdaki bir mercimeğin kurtlanmış olma ihtimali oldukça yüksektir. Bu durumdaki mercimeği tüketmekten kaçının.

3-)Mercimeği Su Dolu Kaba Koyarak

Kurtlu mercimeği anlamak için en kesin yöntem, mercimeği su dolu kaba koyarak ayırma yöntemidir. Bu yöntemi uygulamak için bir kap ve bir miktar su gerekmektedir. İlk olarak hazırladığınız kabı yarısına kadar su ile doldurun. Daha sonra mercimeklerinizi bu su dolu kabın içine boşaltın. 5-10 dakika kadar bekledikten sonra kullandığınız kaba bakın. Eğer bazı mercimekler su yüzeyine çıkmışsa bunlar kurtlanmış olan mercimeklerdir. Su yüzüne çıkan mercimekleri ayırıp attın. Kurtlanmış olması doğallığının göstergesidir bu yüzden altta kalan mercimekleri gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK DİĞER KONULAR
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ